Doua oferte la licitatia organizata de Primaria Timisoara pentru vaporetto

De Alina Strugariu
44Comentarii
Doua oferte la licitatia organizata de Primaria Timisoara pentru vaporetto
© Doua oferte la licitatia organizata de Primaria Timisoara pentru vaporetto (foto: arhiva)
Dacă la prima licitaţie organizată de Primăria Timişoara pentru achiziţia de vaporaşe nu s-a prezentat nimeni, la cea de-a doua procedură, după ce a crescut bugetul pus la bătaie, au fost depuse două oferte. O firmă din Galaţi şi una din Bucureşti s-au arătat dornice să furnizeze vaporetto pentru municipalitatea timişoreană. Cele şapte ambarcaţiuni care ar urma să circule pe Bega ar trebui să fie livrate până la sfârşitul anului.

Primăria Timişoara a lansat în luna mai cea de-a doua licitaţie pentru furnizarea de echipamente de transport – vaporetto, în cadrul proiectului privind reabilitarea infrastructurii malurilor canalului Bega. Asta, după ce la prima licitaţie pentru vaporaşe, organizată pe final de 2014 – începutul lui 2015, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Între timp, autorităţile au decis să mărească bugetul alocat acestei achiziţii, ajungându-se acum la peste 3 milioane de euro – valoarea estimată a contractului pentru cele şapte ambarcaţiuni. Iar de această dată au fost înregistrate două oferte, ale unor firme din Galaţi şi Bucureşti. Valoarea iniţială era de circa 1 milion de euro.

Reprezentanţii municipalităţii au explicat că urmează perioada de analizare a ofertelor, după care ar trebui să fie desemnat câştigătorul.

Marţi, 04.08.2015, au fost deschise ofertele (…) Procedura de achiziţie este licitaţia deschisă şi prevede livrarea, lansarea la apă şi punerea în funcţiune a şapte echipamente de transport – vaporetto, în cadrul proiectului “Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega”. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut (…) Procedura beneficiază de participarea Unităţii Centrale de Verificare a Achiziţiilor Publice din cadrul Ministerului de Finanţe. În cadrul procedurii au fost depuse două oferte din partea operatorilor economici interesaţi. Valoarea estimată a contractului este de 11.130.588 lei fără TVA. În perioada următoare, ofertele vor fi analizate din punct de vedere al criteriilor de calificare, respectiv ofertelor tehnice şi financiare”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu.

Vaporaşele vor fi achiziţionate din bani de la bugetul local. Ar urma să aibă între 50 şi 70 de locuri şi o lungime de până la 20 de metri.

Ambarcaţiunile ar trebui să fie livrate în maximum şase luni de la semnarea contractului, dar primarul Nicolae Robu afirma că nu mai târziu de decembrie 2015.

Articole pe aceeași temă:

Nicio firma la licitatia organizata de Primaria Timisoara pentru achizitia de vaporase

Noi conditii la licitatia pentru vaporase. Autoritatile cred ca au impus… pretentii exagerate

A doua licitatie, Primaria Timisoara pune la bataie peste 3 milioane de euro pentru vaporase pe Bega44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor