Doua firme ridica o cladire nou-nouta pentru buncarul de Radioterapie al Spitalului Municipal

De Roxana Deaconesu
3Comentarii
Doua firme ridica o cladire nou-nouta pentru buncarul de Radioterapie al Spitalului Municipal
© Tion: Doua firme ridica o cladire nou-nouta pentru buncarul de Radioterapie al Spitalului Municipal
Spitalul Municipal de Urgență din Timișoara se extinde. Va avea un buncăr de Radioterapie, într-o clădire nou-nouță, care va fi ridicată de la zero și va fi lipită de clădirea în care funcționează Secția de Radioterapie de pe str. Gheorghe Dima.

Investiția se ridică la aproape jumătate de milion de euro și va fi făcută cu bani din bugetul local. De lucrări se vor ocupa două firme, una din Timișoara și alta din Oradea: Mon-Alin-Petro-Construct SRL și Doragi Consulting SRL.

Noul corp de clădire va fi ridicat de la zero în decurs de un an și va avea acces principal pentru vizitatori și ambulatoriu, urmând să fie lipit de actuala Secție de Radioterapie a Clinicilor Noi.

Construcția va avea recepție, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți și personal, un fel de vestiare pentru pacienți, „boxe unde aceștia își pot schimba hainele de stradă și se pot pregăti pentru intervenție”, buncăr de radioterapie, cameră de comandă, cameră fizicieni, cabinet consultații, hol de legătură cu secția existentă și acces pentru spitalul existent dinspre Calea Alexandru Ioan Cuza. Buncărul nou construit va avea un echipament nou-nouț de radioterapie, furnizat printr-un program al Băncii Mondiale.

Mai întâi se va face documentația tehnico-economică, adică proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, caiet de sarcini, plan SSM și deviz martor.

Abia după aceea se va trece la construcția propriu-zisă, care va fi făcută de aceleași firme. Conform contractului semnat între primărie și asocierea de firme, lucrările trebuie să fie finalizate în 12 luni.

„Durata serviciilor care fac obiectul prezentului contract este trei luni, pentru proiectare, începând de la data menționată în ordinul de începere a serviciului de proiectare; nouă luni, pentru execuția lucrărilor, începând de la data menționată în ordinul de începere a lucrărilor”, se arată în contract.

Lucrările costă 2,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Estimările specialiștilor erau de 2,6 milioane de lei, suma de 2,9 milioane de lei fiind deja alocată din bugetul Timișoarei pe anul 2018 pentru această investiție.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor