Dorel de la Colterm ar fi distrus o canalizare in Timisoara. Copiii se balacesc in fata blocului

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Dorel de la Colterm ar fi distrus o canalizare in Timisoara. Copiii se balacesc in fata blocului
© Tion: Dorel de la Colterm ar fi distrus o canalizare in Timisoara. Copiii se balacesc in fata blocului
Situație incredibilă la Timișoara! Strada Miorița se inundă după fiecare ploaie, iar copiii se bălăcesc de fiecare dată într-o apă mizerabilă. O spune un cititor tion.ro, care a tras concluzia că este înfundată canalizarea. Nu este chiar așa, susțin cei de la Aquatim. De vină ar fi… muncitorii Colterm, care ar fi distrus tubul racordului de canalizare.

Un cititor tion.ro spune că a sunat și la Aquatim, dar nu a reușit să rezolve nimic cu o sesizare.

„Vă scriu în speranța că reușiți să ne ajutați în problema canalizării înfundate de pe strada Miorița nr. 8, vizavi de un hotel. La fiecare ploaie se formează o baltă uriașă, un focar de infecție în care se bălăcesc copiii. Am sunat și la Aquatim, dar fără niciun rezultat”, ne-a scris cititorul nostru, care ne-a trimis și câteva poze în care apar mai mulți copii ce fac baie în apa mizerabilă.

Reprezentanții societății de apă și canal au verificat ce se întâmplă de fapt pe strada Miorița. Potrivit oficialilor Aquatim, echipele de intervenție au fost zilele trecute la fața locului.

„S-a constatat, la acel moment, că sistemul de canalizare a intrat sub presiune, din cauza volumelor de apă foarte mari preluate – și de zece ori mai mari decât cele obișnuite. În ultimele zile, în perioadele de vârf ale precipitațiilor, capacitatea proiectată de preluare a canalizării a fost mult depășită, în mai multe puncte din oraș. Nu avem nicio reclamație înregistrată la dispecerat pentru str. Miorița nr. 8. De la 1 ianuarie până în prezent au fost înregistrate opt reclamații pentru adresa astr. Miorița nr. 10, racord canalizare înfundat. Toate au fost soluționate”, ne-a explicat Loredana Leordean, purtător de cuvânt Aquatim.

Specialiștii societății de apă și canal mai spun că la înfundarea racordurilor contribuie și faptul că timișorenii aruncă în vasul de toaletă resturi alimentare, bețișoare de urechi și altele. Atenție mare! Uleiul alimentar uzat aruncat la canalizare favorizează formarea „dopurilor” și colmatarea.

Până la urmă, oficialii Aquatim au constatat că de vină pentru inundațiile ce se produc după fiecare ploaie pe strada Miorița sunt… muncitorii Colterm, care ar fi lucrat la rețeaua de termoficare și ar fi demolat tubul racordului de canalizare.

„Colegii noștri lucrează acolo, au constatat că în urma lucrărilor de termoficare care au fost în zonă s-a demolat tubul racordului de canalizare. Muncitorii Aquatim vor reface racordul pentru a rezolva problema”, ne-a declarat Cristina Borca, reprezentant Aquatim.

Rămâne de văzut dacă muncitorii societății de apă și canal vor remedia problema și dacă la următoarea ploaie timișorenii care locuiesc pe strada Miorița se vor plânge de aceeași situație.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !