Dominic Samuel Fritz este candidatul USR la Primăria Timișoara

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
87Comentarii
Dominic Samuel Fritz este candidatul USR la Primăria Timișoara
© Tion: Dominic Samuel Fritz este candidatul USR la Primăria Timișoara
Rezultat așteptat la finalul alegerilor interne pentru desemnarea unui candidat USR la Primăria Timișoara.

Dominic Samuel Fritz, neamțul care a avut o campanie virală încă de la anunțarea candidaturii, a fost desemnat, sâmbătă, drept candidatul partidului la alegerile locale pentru Primăria Timișoara, din 2020.

Votul pentru desemnarea candidatului USR la Primăria Timișoara a început încă de miercuri, la el putând participa toți membrii USR Timișoara. Peste 100 dintre aceștia au votat până sâmbătă, ceilalți optând să participe la conferința de alegeri care a avut loc la Hotel Continental.

În urma numărării celor 211 voturi exprimate (dintr-un total de 470 de membri ai USR Timișoara), comisia a anunțat că două voturi au fost anulate. Cele mai multe voturi valabil exprimate – 114 – au fost obținute de Dominic Samuel Fritz, care a câștigat aceste alegeri interne cu un procent de 54,44 la sută. Surprinzător, pe locul doi a ieșit Alexandru Cadar, care a obținut 45 de voturi – 21,53 la sută. El a fost urmat de senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, care a fost votat de 41 de membri – 19,62 la sută. Pe ultimul loc a ieșit Aida Szilagyi, care a obținut 9 voturi – 4,31 la sută.

În discursul câștigător, Dominic Fritz le-a reamintit membrilor USR Timișoara că greul abia acum începe, deoarece mai au doar 11 luni pentru a-l bate pe primarul în funcție, Nicolae Robu, la alegerile locale din 2020.

În discursul susținut înaintea votului, Fritz a reamintit că a venit în Timișoara pentru a lucra la o casă de copii, iar aici a învățat ce înseamnă neputința.

„Lecția cea mai importantă din viața mea am învățat-o în Timișoara. Am lucrat ca voluntar la o casă de copii. (…) Cel mai important lucru pe care l-am învățat atunci a fost propria mea neputință. Să accepți că nu le poți schimba pe toate. Acești copii m-au învățat că în momentul în care accept asta mă pot concentra pe ce pot schimba. Acceptarea propriei neputințe îmi dă energie să pot să descopăr propria mea putere. De ce vorbesc despre neputință într-un discurs politic, când politica este despre putere. Mi-am dat seama că acea lecție se aplică și la politică. În februarie 2017 am ieșit în stradă, în Berlin și Timișoara și am ținut un discurs încercând să îmi gestionez propria mea furie și neputință. Nu pot schimba că s-a murit la Colectiv, că CCR e plină de politruci, nu pot schimba că Donald Trump e președintele SUA, dar, hei, îl pot schimba pe primarul Timișoarei”, a spus Fritz.

Chiar dacă nu a pronunțat numele lui Nicolae Robu, discursul lui Fritz s-a axat și pe critica actualei administrații.

„Toate problemele din oraș sunt create de oameni de aici și pot fi schimbate de oameni de aici. (…) Trebuie să reinventăm modul în care se face administrație publică, ce înseamnă Timișoara în secolul XXI. (…) Fiecare cetățean neascultat acum e un cetățean care așteaptă să se implice și să ne dea o idee la care nu ne-am gândit. Fiecare ruină industrială e un spațiu care poate fi transformat prin cultură. Frumusețea orașului nostru e dată de oameni din trecut care au avut viziune, dincolo de palmieri și fântâni cântătoare. Naivi nu suntem noi, dar ne-am săturat de ceea ce ei vor să ne vândă ca fiind pragmatism. Pragmatism, care e un cuvânt mai frumos pentru merge și așa. Pragmatism, care ascunde lipsa lor de competență, lipsa lor de imaginație, lipsa lor de asumare. Noi în USR am demonstrat că avem imaginație și competență”, a mai spus Fritz.

În final, el a precizat că nu va fi un „prinț pe cal alb” în viitoarea campanie electorală, ci este conștient că are nevoie de sprijinul organizației USR Timișoara și al timișorenilor pentru a putea face ceva.

„Interesul meu de a fi un prinț pe cal alb e egal cu zero. Pentru că știu că nimic nu voi putea face fără susținerea și implicarea voastră, fără susținerea timișorenilor. Eu cred că pot fi candidatul care să pot duce această campanie și pot fi primarul care poate să transforme întreaga neputință a Timișoarei într-o încredere în sine”, a concluzionat Fritz.87Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor