Doar o treime din locuintele din Timis sunt asigurate

De Marcel Hoster
2Comentarii
Doar o treime din locuintele din Timis sunt asigurate
© Tion: Doar o treime din locuintele din Timis sunt asigurate
Timişenii evită în continuare să-şi asigure locuinţele. Doar o treime dintre casele şi apartamentele care ar trebui să deţină o asemenea asigurare obligatorie deţin în acest moment o astfel poliţă.

Finalul anului 2016 a găsit Timişul cu doar o treime dintre locuinţe asigurate prin sistemul obligatoriu impus de lege pentru protejarea acestora. În total, în judeţ există 88.091 de asigurări, ceea ce reprezintă 30,23% din totalul clădirilor. Din fericire, zona nu este una cu riscuri majore, în afară de inundaţii în partea de est a judeţului, nu au avut loc dezastre naturale majore. Chiar şi aşa, valoarea totală a sumelor plătite de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale asiguraţilor este de 83.205 lei sub formă de despăgubiri.

Conform legii, fiecare locuinţă ar fi trebuit să deţină o asemenea asigurare. Practic, oamenii nu se înghesuie să semneze o asemenea poliţă, mare parte dintre aceştia nici măcar nu cunosc această obligaţie, iar alţii o consideră total inutilă şi refuză să plătească banii pentru o astfel de poliţă.

În acest moment, în sistemul obligatoriu de asigurare a locuinţelor există două valori de asigurare, o poliţă de 10 euro care oferă despăgubiri de 10.000 de euro, pentru locuinţe realizate din materiale de calitate mai slabă, respectiv o poliţă de 20 de euro care oferă o acoperire a pagubelor de până la 20.000 de euro, pentru locuinţele realizate din materiale de o calitate superioară. Acest tip de asigurare obligatorie a fost introdus în urmă cu câţiva ani şi funcţionează pe un principiu asemănător asigurării de tip RCA. Lipsa unor măsuri de penalizare a celor care nu îşi fac asigurarea obligatorie prin lege a limitat mult succesul acestui sistem de asigurare a locuinţelor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor