Directia Vamala Timisoara s-ar putea muta in Parcul Tehnologic

De Adrian Panduru
2Comentarii
Directia Vamala Timisoara s-ar putea muta in Parcul Tehnologic
© foto: pitt.ro
Direcția Regională Vamală Timișoara a solicitat mai multe spații în Parcul Industrial și Tehnologic de pe Calea Torontalului (aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș) pentru a-și muta birourile și alte funcțiuni. În spațiul actual de pe Calea Lugojului, Direcția Vamală plătește o chirie de aproximativ 4.000 de euro pe lună. Consilierii județeni din Timiș vor avea pe masă, la următoarea ședință, proiectul care prevede darea în folosință gratuită a acestor spații din parcul industrial către Direcția Vamală.

Proiectul prin care se dădeau în administrare către Direcția Regională Vamală spații din Parcul Industrial și Tehnologic pe de Calea Torontalului a fost pe ordinea de zi a CJ Timiș și în luna iunie, dar a fost retras, la cererea liberalilor, care, prin vocea liderului de grup Nicolae Bitea au cerut o situație foarte clară în ceea ce privește veniturile care vor fi aduse către bugetul CJ Timiș.

„S-a propus a fi gratuit, însă Direcția Vamală este extrem de puternică. Obiectivul acestui parc industrial este de a aduce bani la bugetul județean. Clădirea respectivă nu produce bani în acest moment, dar a fost construită pentru a produce bani. Aparatul de specialitate al consiliului județean și Direcția Vamală trebuie să ne aducă asigurări asupra faptului că investitorii vin în zonă în momentul în care se mută Direcția Vamală”, a spus în precedenta ședință consilierul județean PNL Nicolae Bitea.

Proiectul a fost readus în actualitate, fiind pus pe ordinea de zi a ședinței care va avea loc în 30 august, Conform proiectului, Direcția Vamală urmează să primească în folosință gratuită, pe o perioadă de 10 ani, spații de birouri în suprafață totală de 481,2 metri pătrați, 1.504 metri pătrați din platforma betonată a parcului pentru accesul tirurilor și spațiul verde în suprafață de 2.762,61 metri pătrați. Vor fi scoase la licitație și cinci spații de la parterul Pavilionului Administrativ, birouri pentru comisionarii vamali.

„Susțin acest proiect, deoarece vrem să asigurăm condiții decente nu numai funcționarilor de la Direcția Vamală, ci și operatorilor economici care colaborează cu această instituție. Cred că acea clădire și acea zonă se pretează la astfel de activități. Spațiile rămase vor fi scoase la închiriere și vor aduce un venit suplimentar la bugetul CJ, pentru comisionarii vamali. Cred că ar fi foarte bună această mutare, în vederea revigorării activității din parcul industrial”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor