Directia Apelor Banat primeste fonduri de urgenta de la guvern. Vor fi refacute o serie de constructii hidrotehnice

De Marcel Hoster
1Comentariu
Directia Apelor Banat primeste fonduri de urgenta de la guvern. Vor fi refacute o serie de constructii hidrotehnice
© foto: Directia Apelor Banat
Aproape cinci milioane de lei vor veni la Administrația Bazinală de Apă Banat de la Guvernul României, pentru efectuarea unor lucrări de urgenţă la o serie de constrcuţii hidrotehnice afectate de inundaţiile din această vară

În perioada iunie-iulie 2018, în spațiul hidrografic Banat, s-au produs inundații care au generat pagube semnificative populației și obiectivelor socio-economice și de infrastructură.

În consecință, Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice afectate. În acest context, Administrația Națională „Apele Române”(ANAR), prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a propus, pentru județul Caraș-Severin, regularizarea pârâului Slatina, în localitatea Slatina Timiș. Valoarea totală a acestei investiții este de 4,8 milioane de lei, suma fiind alocată din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

Lucrările care se execută în cadrul acestui obiect de investiții sunt lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2000 m și consolidări de maluri pe 1510 m. În luna septembrie a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului.

De asemenea, în luna octombrie deja s-au realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în acest moment se lucrează la consolidările de mal cu gabioane.

Cursul de apă Slatina este afluent de stânga al râului Timiș care, din cauza capacității reduse de transport a albiei minore și majore în localitatea Slatina Timiș și a colmatării albiei minore, a produs inundații în localitate, în urma precipitațiilor abundente înregistrate anul acesta în intervalul 13-14 iunie pe tot arealul județului Caraș-Severin, producând pagube materiale gospodăriilor riverane, drumuri și a altor obiective socio-economice.

Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2018.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor