DHL – Investitie de un milion de euro pe Aeroportul International Timisoara

Reactualizat la:
DHL – Investitie de un milion de euro pe Aeroportul International Timisoara
ADVERTORIAL. DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, a inaugurat, joi, cea mai mare investiție efectuată în România, un terminal operaţional de un milion de euro pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara. Oficialii companiei au explicat că această investiție uriașă este naturală în regiunea cu cea mai mare creștere și cel mai ridicat potențial economic din România.

Noul terminal este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România şi îl înlocuieşte pe cel de la Arad. Are o suprafaţă de 2.000 mp şi este dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare și urcarea acestora direct în maşinile curierilor. Acesta înseamnă eficientizarea capacităţii de procesare şi îmbunătăţirea timpilor de preluare şi livrare pentru clienţi.

Noul sediu este echipat cu cel mai modern aparat de scanare X-RAY dual view şi respectă cele mai înalte standarde de securitate. De asemenea, locaţia este în curs de acreditare TAPA, cel mai înalt nivel de securitate pentru operaţiunile cargo.

Un avantaj major al relocării în Aeroportul Internaţional din Timişoara este faptul că infrastructura acestuia este una modernă, care permite operarea avionului cargo dedicat şi în condiţii meteorologice mai puţin favorabile. De asemenea, în perspectiva creşterii volumelor cargo, DHL va putea opera aici o aeronavă mai mare, cu o capacitate de transport superioară.

Noul terminal operaţional DHL permite ca procesul de sortare a mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând de asemenea la îmbunătăţirea timpilor de livrare şi preluare pentru expedierile internaţionale, ceea ce reprezintă un câştig semnificativ pentru partenerii DHL din această zonă a ţării.

DHL confirmă astfel continuarea planului de investiţii început acum aproape 25 de ani pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale demarate în anii trecuţi, ca parte a strategiei companiei de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când aceştia îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.

„Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din judeţul Timiş şi din zona de vest a ţării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în România, ca parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare”, a declarat Daniel Kearvell, director general DHL Express România.

De asemenea, Directorul General al Aeroportului Internaţional Timişoara, Iulian Daniel Idolu, a precizat că investiția DHL va avea efecte atât asupra traficului de mărfuri, dar și asupra traficului de pasageri.

„Consider că existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Timişoara al unei companii precum DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, este extrem de importantă pentru aeroport. Aceasta va avea ca şi consecinţă directă o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei de afaceri din jurul Timişoarei şi implicit, poziţionarea DHL la aeroportul Timişoara potenţează creşterea traficului de pasageri. Ca urmare a operării companiei DHL la aeroport estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar faţă de creşterea de 26% înregistrată în 2015 faţă de 2014. Ne propunem un parteneriat pe termen lung cu DHL, bazat pe interes comercial reciproc, dar şi în interesul agenţilor economici din aria de captare a Aeroportului Timişoara”, a spus Idolu.

La inaugurarea noului terminal a fost prezent și Roy Hughes, DHL EVP Network Operations Europe, care a afirmat că Timișoara este un oraș foarte important pe harta rețelei logistice a companiei de curierat expres și logistică.

„Sunt onorat să particip la deschiderea oficială a noului centru logistic DHL Express în Timişoara. Timişoara este un oraş foarte important pe harta reţelei logistice europene a DHL, care deserveşte partea de vest a ţării cu servicii de calitate, caracteristice unui lider de piaţă. Sunt nerăbdător să ne dezvoltăm operaţiunile din acest oraş şi împrejurimi şi să oferim în continuare servicii de o calitate excelentă clienţilor noştri din această zonă, care are un potenţial de creştere important pentru Europa” a declarat Roy Hughes.

În ultimii doi ani DHL a investit masiv în România, mai ales în înnoirea flotei prin achiziționarea a 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare, care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României, oferind o eficienţă si o siguranţă mai mare a livrărilor. De asemenea, DHL a început operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei centrale şi de vest a ţării, inaugurând anul trecut un terminal cargo la Cluj, situat în incinta aeroportului, şi extins anul acesta.

DHL are o experienţă de aproape 25 de ani pe piaţa din România, aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100% la nivel naţional, prin aproape 50 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe de pe întreg teritoriul ţării.
Regulament de plasare a anunturilor