Dezbatere la Timisoara despre planurile-cadru pentru liceu: o ora in minus de Fizica si introducerea unei ore de Educatie vizuala

De Adrian Panduru
Dezbatere la Timisoara despre planurile-cadru pentru liceu: o ora in minus de Fizica si introducerea unei ore de Educatie vizuala
© Foto: arhivă
La Timișoara va avea loc o dezbatere regională a planurilor-cadru pentru învățământul liceal, filiera teoretică. Printre modificările propuse se numără eliminarea unei ore de Fizică la clasele terminale de liceu sau introducerea unei ore de Educație Vizuală la clasele a IX-a și a X-a.

Dezbaterea regională de la Timişoara va avea loc în data de 23 ianuarie, în intervalul 18:00-20:30, la sediul organizaţiei „Iniţiativă în Educaţie”, pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 5. Confirmările şi înscrierile se pot face la adresa contact@inedu.ro.

Ce se dorește a se schimba în planul-cadru la liceu? Printre modificări se numără: eliminarea unei ore de Fizică, eliminarea Limbii moderne 2, de la profilul real, la clasele a XI-a și a XII-a, introducerea în trunchiul comun a unei ore de Educație vizuală, la clasele a IX-a și a X-a, respectiv Educație artistică la clasele a XI-a și a XII-a, suplimentarea numărului de ore de Educație fizică, precum și introducerea orelor de Consiliere.

“Iniţiativă în Educaţie” se alătură dezbaterilor naţionale iniţiate de Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România, în colaborare cu Coaliția pentru Educație și cu participarea Institutului de Științe ale Educației.

Ministerul Educației Naționale (MEN) și Institutul de Știinte ale Educației (ISE) au lansat în dezbatere publică, pe 29 decembrie, trei variante privind planurile-cadru pentru învățământul liceal, filiera teoretică. Proiectele planurilor-cadru le găsiți aici.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !