Deszapezirea trotuarelor se va face pe baza de programare la Timisoara

De A. Strugariu
9Comentarii
Instructaj pentru folosirea frezelor de deszapezire
Instructaj pentru folosirea frezelor de deszapezire
Preşedinţii consiliilor consultative de cartier din Timişoara au fost chemaţi miercuri la primărie ca să participe la un instructaj pentru folosirea frezelor de deszăpezire pe care urmează să le primească pentru curăţarea trotuarelor. Unii au cerut să primească câte două freze, nu una, cum au anunţat iniţial oficialii municipalităţii, în timp ce alţii au cerut şi motocositoare de la primărie.

Primăria Timişoara a achiziţionat recent 40 de freze de deszăpezire cu intenţia de a le da în folosinţă consiliilor consultative de cartier şi instituţiilor publice din subordine pentru curăţarea trotuarelor. Maşinile au costat aproape 80.000 de lei, fiind luate prin achiziţie directă. Ca să nu apară discuţii legate de modul în care vor fi folosite, reprezentanţii municipalităţii i-au chemat miercuri la un instructaj pe preşedinţii consiliilor consultative de cartier. Primarul Nicolae Robu le-a cerut să facă fiecare o programare cu asociaţile de proprietari pentru deszăpezirea trotuarelor.

„Am luat această hotărâre de a ne pregăti pentru viitorul val de zăpadă care este aşteptat să vină chiar la sfârşitul acestei săptămâni, astfel încât să putem avea trotuarele mai bine curăţate şi cu un efort mai mic. Evident, trotuarele din faţa imobilelor private trebuie să fie curăţate de către proprietari. Am decis să cumpărăm câte o freză pentru fiecare consiliu de cartier, iar dumneavoastră să faceţi o programare a utilizării lor de către fiecare asociaţie. Sunt foarte uşor de folosit, au tracţiune, au un motor destul de puternic, au capacitatea să arunce zăpada la o distanţă de 10 până la 15 metri, consumul este bun, cu un plin am înţeles că se poate lucra minimum două ore. Am plătit aproape 2.000 de lei pe o bucată. Trebuie să faceţi o programare a asociaţiilor după o regulă foarte clară, să nu apară un măr al discordiei”, le-a explicat oamenilor primarul.

Cetăţenii au avut diverse nelămuriri. Unii au întrebat unde vor ţine frezele, alţii au fost curioşi să afle cine se va ocupa de întreţinere şi cine va plăti combustibilul, iar alţii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care va decurge activitatea de deszăpezire a trotuarelor dacă maşinile trebuie date din mână în mână. De întreţinere se va ocupa primăria, în timp ce combustibilul trebuie să îl asigure cetăţenii. În sala de consiliu a primăriei a avut loc şi o demonstraţie… pe uscat, pe parchet, primarul pornind una dintre freze pentru a le arăta oamenilor cum funcţionează.

Deşi iniţial oficialii municipalităţii au anunţat că fiecare dintre cele 19 consilii consultative de cartier va primi câte o freză, unii preşedinţi s-au plâns că una nu ar fi de-ajuns, aşa că vor primi două.

„Unde arealul e mai întins putem să dăm două freze. Dacă nu ajung putem să mai cumpărăm… Noi am luat toate frezele pe care le-am găsit în ţară. În felul acesta am obţinut un discount”, a afirmat Robu.

Alţi reprezentanţi ai consiliilor de cartier le-au cerut autorităţilor să cumpere şi motocositoare, pe care să le dea în folosinţă după acelaşi sistem.

Timisorenii primesc freze de deszapezire de la primarie ca sa-si curete trotuarele9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor