Despre traiul laolaltă în Carpați: sculptură din betisoare de lemn, realizata intr-o fabrica la Timisoara

De S.P.D.
Despre traiul laolaltă în Carpați: sculptură din betisoare de lemn, realizata intr-o fabrica la Timisoara
O machetă topografică a teritoriului Carpaților în 3D, realizată din bețișoare de lemn, va fi vernisată, mâine, într-o fabrică timișoreană. Creația îi aparține lui David Bertizzolo, care s-a aflat într-o rezidență artistică vreme de o lună, în Timișoara.

Din dorinţa de a stimula apariția unor noi proiecte, Institutul francez din Timişoara şi întreprinderea Carpat Sticks s-au asociat pentru a organiza rezidenţa unui artist.

 

”Proiectul s-a născut din ideea de a oferi posibilitatea unui artist să creeze şi în afara atelierului său şi, prin inventivitate, să transforme într-o clipă materia primă cu care lucrează angajaţii unei fabrici într-o operă de artă! Astfel, cufundat în lumea industrială, David Bertizzollo a creat, timp de o lună, o operă, rezultat al întâlnirilor sale cu angajaţii şi a utilizării bețișoarelor din lemn, specialitatea fabricii. Progresând în fiecare zi, David Bertizzolo a construit o sculptură în incinta fabricii, sculptură care va fi inaugurată la sfârşitul rezidenţei sale artistice, în 24 mai. Aceasta va fi expusă la Carpat Sticks, unde, zi de zi, angajaţii vor putea urmări cu curiozitate sau amuzament cum obiectul muncii lor se transformă în operă de artă”, au explicat realizatorii proiectului. Vernisajul va avea loc vineri, 24 mai, ora 19 , la Carpat Sticks (Str. I.I. de la Brad nr.15).

 

”Closer investighează valoarea noțiunii de colectiv, de partajare și de apropiere. Proiectul este axat în jurul noțiunii de teritoriu ca și spațiu încarnat și își propune să folosească în special materia primă a întreprinderii. Soclul operei va fi format dintr-o multitudine de bețișoare din lemn cu forme identice. Asamblate pe verticală, bețișoarele vor forma o machetă topografică a teritoriului în 3D, de unde a ieșit, de fapt, materia primă. Această machetă va fi amplasată la sol marcând identitatea teritorială a locului în cauză. Ea va da sentimentul unei mari densități și va sublinia astfel dorința întreprinderii de a face cât mai mult cu cât mai puțin, totul într-o viziune globalizată asupra mediului înconjurător, macheta marcând prin densitatea sa un ansamblu, o totalitate, un teritoriu, acela al Carpaților. Mi-am dorit să creez o anamorfoză pentru a simboliza imaterialitatea legăturii sociale și a traiului laolaltă. Masa reprezentată de machetă este simbol al terestrului și al locului de viață, ea este spațiul”, susține artistul David Bertizzolo.

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor