Descoperiti Epoca de Aur franceza intr-unul dintre cele mai faimoase palate din lume: Versailles

De T. Ex.
Reactualizat la:
Descoperiti Epoca de Aur franceza intr-unul dintre cele mai faimoase palate din lume: Versailles
© TION: Descoperiti Epoca de Aur franceza intr-unul dintre cele mai faimoase palate din lume: Versailles
Fosta reședință a regilor francezi este simbolul eleganței regale al vechii Europe. O fostă cabană de vânătoare pentru regele Louis al XIII-lea, Versailles a devenit unul dintre cele mai cunoscute și opulente palate din lume, dar și locul unde s-au desfășurat unele dintre cele mai importante momente din istorie.

Regele Louis al XIV-lea a fost cel care a construit acest palat pe locul cabanei tatălui său și a mutat aici guvernul și curtea franceză în 1682.Versailles a rămas epicentrul puterii franceze până în 1789, când un grup de revoluționari a pătruns în palat și l-a alungat pe regele Louis al XVI-lea și pe soția sa, Marie-Antoinette, care într-un final au fost decapitați.

Opulența palatului este egalată doar de splendoarea grădinilor ce îl înconjoară. De multe ori vizitatorii preferă să petreacă ore în șir plimbându-se prin grădinile imense frumos decorate, admirând fântânile și statuetele, fără a păși în interiorul palatului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marie-Antoinette a fost atât de fermecată de aceste grădini, încât și-a construit o colecție de case rurale și clădiri de-a lungul satului Norman. Astfel, aici regina putea să scape de atmosfera pompoasă de la curte.

Grand Trianon, o multitudine de clădiri din marmură roz și grădini fermecătoare, a fost o altă parte integrantă din Versailles în timpul regelui, dar și în secolele următoare. Mai târziu, Napoleon Bonaparte obișnuia să stea în acest palat elegant, iar Charles de Gaulle a transformat aripa nordică într-o reședință oficială, care și astăzi găzduiește musafirii președintelui francez.

Palatul Versailles le oferă turiștilor șansa de a păși pe urmele nobilimii și să viziteze camerele lor private, inclusiv apartamentele regelui. Dar cea mai faimoasă cameră din Versailles este la Grande Galerie, sau Sala Oglinzilor, care odinioară era împânzită de curteni făcând politică sau așteptând o audiență cu monarhul. În aceeași încăpere, ani mai târziu, a avut loc unul dintre cele mai importante momente in istoria Europei, când a fost semnat Tratatul de la Versailles, punând, astfel, punct Primului Război Mondial.

versailles (2)

Astăzi, deși monarhia franceză a dispărut demult, Versailles încă mai are un rol important în guvernământul națiunii – aici au loc, deseori, sesiuni comune ale legislaturii franceze.
Palatul se află la aproximativ 16 kilometri de Paris și este ușor accesibil atât cu mașina, cât și cu trenul sau autobuzul. Deși nu este un moment neprielnic de a vizita acest palat, grădinile sale enorme sunt cele mai frumoase primăvara și vara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totuși, țineți cont de faptul că mai mult de 3 milioane de oameni vizitează Versailles în fiecare an, așa că cel mai bine este să ajungeți aici imediat după deschidere, la ora 9 dimineața. Unele zile pot fi și mai aglomerate, mai ales duminica și marțea, atunci când multe muzee din Paris, inclusiv Louvre, sunt închise.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !