Demolarea garajelor din Soarelui s-a blocat. Unii proprietari vor despagubiri

De A.S.
32Comentarii
Demolarea garajelor din Soarelui s-a blocat. Unii proprietari vor despagubiri
© TION: Demolarea garajelor din Soarelui s-a blocat. Unii proprietari vor despagubiri
După ce primarul Nicolae Robu i-a lăudat pe locuitorii din cartierul Soarelui pentru că au înţeles – unii dintre ei – să renunţe la garaje fără scandal, în folosul interesului public, astfel încât să poată continua reamenajarea străzii Orion, marţi edilul-şef al Timişoarei a anunţat că demolările… s-au blocat. Unii cetăţeni „încearcă să mai scoată un ban de la primărie, care e considerată vacă comunală”, spune Robu!

Desfiinţarea garajelor de pe strada Orion, din cartierul Soarelui, a fost stabilită printr-o hotărâre de consiliu local adoptată în primăvară, prin care zona respectivă a fost declarată ca fiind de interes public local. Autorităţile locale au început acolo lucrări de reamenajare. După ce i-au somat pe proprietari, în repetate rânduri, să treacă la demolarea garajelor, la începutul lunii iulie reprezentanţii municipalităţii au anunţat că unii dintre oameni au înţeles demersul şi s-au apucat de treabă. Alţii însă, au preferat să apeleze la instanţă şi solicită despăgubiri.

Lucrările continuă pe strada Orion, anumite garaje urmând să fie… ”izolate”, din spusele lui Robu. Edilul consideră că deţinătorii nu sunt îndreptăţiţi să primească vreo despăgubire.

„Ele vor fi demolate, dar pentru unul dintre ele există o ordonanță președințială de stopare a demolării, pe ideea că trebuie așteptat până când se stabilesc despăgubiri. Eu ştiu de un singur garaj, s-ar putea să mai fie două… Ce despăgubiri să se dea proprietarilor, când există un contract care spune foarte clar că, în momentul în care există interes public pentru acel teren, proprietarii au obligația să elibereze terenul fără nicio despăgubire. Numai că unii cetățeni nu vor să aibă un minim de spirit civic și atunci încearcă prin toate mijloacele să obțină un ban de la bugetul comun al tuturor”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Întrebat dacă nu s-a creat practic un precedent acum, de care ar putea să profite şi alţi proprietari de garaje, edilul a afirmat că este posibil acest lucru, dar că deţinătorii s-au angajat să renunţe la construcţii atunci când o va cere interesul public.

„Sigur că se poate… Într-o societate democratică, dreptul de a face așa ceva există pentru oricine, dar până la urmă trebuie să vorbim şi despre dreptul moral. Atunci când au cerut teren în concesiune, pe vremuri, să-şi amplaseze garajele acolo, n-au pus nicio condiție că atunci când vor trebui să elibereze terenul vor fi despăgubiți. Dimpotrivă, au acceptat o clauză în contract în care scrie foarte clar că, după o notificare, în termen de 30 de zile, vor elibera terenul. Și acum, când este interes public, când consiliul local a hotărât asta, iar lucrările sunt în desfășurare pe teren și vede toată lumea interesul public, unii cetățeni – nu toți – încearcă să mai scoată un ban. De unde? De la primărie, care e considerată vacă comunală”, a concluzionat Robu.

Oricum, autorităţile locale spun că lucrările de pe strada Orion vor fi finalizate în curând.

 32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor