Demareaza pregatirea profesionala in cadrul proiectului RuralNet, in valoare de 9 milioane de lei

De M. Hoster
Demareaza pregatirea profesionala in cadrul proiectului RuralNet, in valoare de 9 milioane de lei
© TION - Demareaza pregatirea profesionala in cadrul proiectului RuralNet, in valoare de 9 milioane de lei
Camera de Comerţ Timiş a demarat activitatea de consiliere şi orientare profesională în cadrul Proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi derulat împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, respectiv Comuna Moşniţa Nouă – parteneri naţionali – şi un partener transnaţional din Austria.


În cadrul acesteia, vor fi selectate persoane din grupul țintă – persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri, manageri şi angajaţi din mediul rural, care vor beneficia de participare gratuită la cursurile de calificare vocațională, competențe antreprenoriale și competențe IT.

Cursurile se vor desfășura la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, la Primăriile din Moșnița Nouă și Dumbrăvița din județul Timiș, la Arad, Zăbrani și Șiria din județul Arad, dar și în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Centru și Sud-Est.

Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, mai precis asigurarea pregătirii profesionale pentru cei din mediul rural pentru a se angaja în activităţi nonagricole.

Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la dezvoltarea unei reţele profesionale care să faciliteze accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie de regiune, având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi a acelora care vor iniţia activităţi economice non agricole independente.

De asemenea, pe lista obiectivelor se află crearea unui Centru de Consiliere şi Orientare Profesională în Regiunea Vest şi a unui punct regional al Centrului în Regiunea Nord-Est.

Acestea vor sprijini persoanele din grupul ţintă să înceapă o activitate independentă sau să obţină un loc de muncă în domeniul non-agricol, fapt ce reprezintă un beneficiu major pentru tinerii din mediul rural aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru şomeri și persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, în special femei.

În paralel cu programele de consiliere și orientare profesională, vor fi oferite activități și servicii suport de promovare și dezvoltare a antreprenoriatului pentru persoanele care doresc să demareze o afacere în domeniul non-agricol din zonele rurale.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte cu puţin 9 milioane de lei, din care 8,8 milioane este finanţare nerambursabilă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor