Demareaza o noua serie de cursuri de pregatire la CCIAT

De Marcel Hoster
Demareaza o noua serie de cursuri de pregatire la CCIAT
© Tion: Demareaza o noua serie de cursuri de pregatire la CCIAT
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională demarează în cursul lunii noiembrie 2018 noi serii de cursuri. Sunt programate specializări pentru manager proiect, contabil, formator, gestionar depozit, dar și un curs de igienă.

CCIAT pregătește în perioada: 12 – 27 noiembrie un curs de manager de proiect. Taxa de participare este de 1000 de lei de persoană. Cursul acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau locul de muncă al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcție. Cursul își propune să pregătească specialiști pentru a coordona realizarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană, adresându-se, totodată, și tuturor celor care doresc să-și dezvolte abilități practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor. Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect. Trainingul se va axa pe conceperea și implementarea proiectelor finanțate atât din domeniul public cât și din cel privat. Pregătirea va trata modalitățile de redactare a unui proiect și tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Un an doilea training realizat de CCIAT este cel pentru postul de contabil. Perioada de desfășurare este 12 noiembrie – 14 decembrie 2018, iar taxa de participare 1000 lei de pers. Cursul are caracter intensiv și pregătește participanții pentru evidența contabilă primară, cu aplicații în programul SAGA. Este un curs practic și util, cu aplicabilitate imediată care tratează prima etapă a demersului contabil: întocmirea corectă a documentelor contabile. Programa de contabilitate are doua module care se întrepătrund: contabilitate primară și contabilitate asistată pe calculator. Cursul se adresează atât absolvenților de studii superioare, precum și celor cu studii medii care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu.

Pentru funcția de Formator, CCIAT oferă un nou curs în perioada 12 noiembrie – 20 decembrie 2018, cu orar de luni până vineri, între orele 16.30-19.30. Taxa de participare este de 1000 lei /persoană. Cursul păstrează formatul solicitat de legislația în vigoare, acoperă competențele vizate de standardul ocupațional și oferă participanților acreditarea ANC. Cursul vine cu o abordare de actualitate, non-formală și mereu interactivă, cu mult accent pe aspectul practic și cu studii de caz pe care participanții le pot folosi drept exemplu în momentul exersării rolului de formator. Deși poate părea un curs “tehnic”, adresat doar persoanelor care lucrează în domeniul training-ului/resurselor umane sau care doresc să exerseze rolul de formator în viitor, experiența ultimelor ediții a demonstrat exact contrariul. Acest curs și-a dovedit utilitatea și în contextul exersării altor roluri la locul de muncă sau chiar în plan personal.

La sfârșitul cursului, participanții vor fi capabili: să identifice necesitățile de instruire; să folosească limbajul verbal, limbajul nonverbal și paraverbal în favoarea lor; să administreze situații dificile de livrare; să aleagă informația relevantă pentru obiectivele de instruire; să construiască activități care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire; să faciliteze învățarea pe parcursul și după finalul programului de prezentare/instruire; să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante; să facă rapoarte de instruire relevante pentru o companie; să organizeze programele de prezentare/instruire.

Pregătire se va oferi și pentru cei ce doresc să devină gestionar depozit, care va avea loc în perioada 12 – 21 noiembrie 2018, cu program luni – vineri, orele 16.30-19.30. Taxa de

participare este 1000 lei / pers. Cu un puternic caracter practic și aplicativ, cursul se adresează atât celor ce doresc să fie certificați în recepția, manipularea, depozitarea, livrarea și inventarierea mărfurilor cât și celor care vor să își aprofundeze cunoștințele pe care le au în domeniu cu noțiuni teoretice și soluții practice la diversele probleme apărute în activitatea zilnică.

Tematica cursului: Asigurarea gestiunii stocului de bunuri: recepționarea bunurilor; asigurarea condițiilor de depozitare, păstrare și siguranță a bunurilor; monitorizarea, manipularea și depozitarea bunurilor; asigurarea evidenței și raportarea situației stocurilor de bunuri; urmărirea rulajului bunurilor din stoc; eliberarea bunurilor din gestiune; Întocmirea documentelor de evidență și raportarea activității: selectarea informațiilor; completarea documentației de evidență și raportare; întocmirea rapoartelor; completarea formularelor; raportarea verbală.

Un ultim curs organizat este cel de igienă, care va avea loc între 14 și 16 noiembrie, taxa de participare fiinf 120 lei de persoană. Cursul se desfășoară în conformitate cu Ordinul 1225/24 decembrie 2003 și se adresează tuturor categoriilor de lucrători din industria alimentara, inclusiv pentru cei care comercializează si transportă produse din industria alimentara (alimentație publică și a colectivităților – toate nivelele); persoanelor din serviciile de curățenie din unitățile de asistență medicala, a colectivităților de copii și tineri, unități de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.; persoanelor din producția și distribuția apei potabile, inclusiv a apei potabile îmbuteliate; persoanelor din cadrul serviciilor de îngrijire corporala (coafor, frizerie, manichiura pedichiura, cosmetica, masaj, etc.); persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfecție, dezinsecție, deratizare.

Firmele membre ale CCIAT beneficiază de 10% reducere din taxa de participare.

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Informații și înscrieri, la Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș, Centrul Regional de Afaceri (CRAFT), Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256 294922, 0256-219171/2, e-mail: dfp@cciat.ro. Persoană de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFPP. Informații detaliate sunt disponibile pe site-ul CCIAT www.cciat.ro și pe pagina de Facebook a CCIAT.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !