De ce este bine sa stiu ce mananc?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
De ce este bine sa stiu ce mananc?
Dietetica și alegerea hranei nu mai reprezintă astăzi un firesc – trec pe lângă pom, culeg un fruct și mă hrănesc!- însă, rămâne o necesitate. În lumea aglomerată, prin industrializarea și chimizarea alimentelor, este tot mai evident că ar trebui făcut ceva, de undeva ar fi bine să pornim o cercetare și să avem atenție față de hrana de zi cu zi.

Tot mai mulți dintre noi au probleme cu greutatea, cu frumusețea formelor sau cu starea de funcționare optimă, tot mai mulți ne plângem de o letargie și incapacitate de concentrare, iar toate acestea pornesc de la hrana ce reprezintă combustibilul nostru de funcționare.

Astfel,

  • dorești să slăbești?
  • să arăți și să te simți mai bine?
  • să previi boala?
  • să recuperezi sănătatea pierdută?
  • să îți ajuți inima, rinichii, pielea și intestinele?
  • să îți revigorezi creierul?
  • să scazi riscul de a te îmbolnăvi de cancer?
  • să trăiești ani frumoși și sănătoși?

Ei bine, pentru toate acestea ar fi bine ca de aici înainte să te intereseze și ce vei alege ca și hrană (combustibilul de funcționare), iar articolele și cărțile despre nutriție să facă parte din interesul tău viitor.

Lipsa de informare în aceste vremuri tehnologizate pare să fie o problemă și să ne fie în atenție. Există un număr incredibil de oameni care nu au nici cea mai mică idee de ce mânâncă, ce anume mănâncă și de ce hrana are așa un teribil efect asupra stării noastre de sănătate…

”Alimentele au un efect mai puternic decât medicamentul pe care ți-l poate da medicul pentru a te face să te simți mai bine” – Thomas Campbell.

Alegerile dietetice ne pot schimba viața, este bine să fim atenți și să urmăm cele spuse de oamenii de azi ai cercetării: ”Nutriția va fi medicina viitorului” -Pauling Linus, părintele bilogiei moleculare, laureat cu două premii Nobel.

Rămânem aproape cu bine, sănătate și dorința de cercetare și cunoștere!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor