De 1 Iunie, o excursie speciala intr-un oras fermecator – Cracovia

De 1 Iunie, o excursie speciala intr-un oras fermecator – Cracovia
© De 1 Iunie, o excursie specială într-un oraș fermecător – Cracovia
ADVERTORIAL. Agenția Ultramarin a pregătit o excursie special pentru Ziua de 1 Iunie, în care copiii sunt sărbătoriți într-un mod aparte. Destinația propusă este orașul Cracovia, supranumit Orașul regal din ținutul dragonului, capitala culturii și artei poloneze.

Cracovia este un oraș fermecător, ca de poveste, în care istoria se îmbină cu prezentul și în care construcții medievale perfect păstrate sunt combinate cu facilitățile lumii modene, totul în armonie desăvârșită și cu atenție la cel mai mic detaliu.

De ce Orașul regal în ținutul dragonului? Totul a pornit, spune o legendă, de la un dragon care teroriza mica așezare și pe care nimeni nu avea curajul să îl înfrunte. Dar un erou venit din zona Austriei, numit Krakus, a avut ideea ca monstrului să îi fie aruncată o vacă plină de sulfură și astfel oamenii au scăpat de el. De la numele eroului s-a născut denumirea orașului regilor poloni, Krakow (Cracovia).

Orașul are multe frumuseți de vizitat, dar partea cea mai spectaculoasă o reprezintă centrul vechi care găzduiește complexul Wawel. Aici se află Castelul Regal, construcție renascentistă care reprezintă rezistența istorică a regilor Poloniei și unde pot fi admirate vaste colecții de opere de artă, mobilă antică, precum și cea mai mare colecție de tapet Arras din Europa.

În vecinătatea castelului se află Catedrala, loc de încoronare a regilor polonezi, în prezent trezoreria suvenirurilor naționale și a valoroase opere de artă poloneze. Un loc aparte îl reprezintă Piața Veche, considerată cea mai mare din Europa, cu a sa Biserică gotică Sf. Maria în care poate fi admirat cel mai valoros altar gotic din Europa. O plimbare prin Piața veche este ca o întoarcere în timp, pe vremea când domni și elegante domnițe se plimbau în calești trase de splendizi cai și își încântau privile uitându-se la clădirile din jur.

Orașul Cracovia, care este străbătut de cel mai mare râu al Poloniei, Vistula, poate fi admirat în toată splendoarea lui și în timpul unei croaziere cu diverse ambarcațiuni.

Excursia cuprinde și momente încărcate de emoție – vizitarea fostului lagăr de la Auschwitz-Birkenau, aflat nu departe de Cracovia, la doar 60 de kilometri. Acesta a fost cel mai mare lagăr nazist și cel mai mare centru de ucidere în masă. În cinci ani, în complexul de lagăre de concentrare de la Auschwitz au murit un milion de oameni – evrei, ţigani, polonezi, ruşi etc. – fără ca nimeni să poată face ceva.

Și tot în apropierea Cracoviei mai există un loc deosebit care va fi vizitat – salina Wielicza, care funcționează din Evul Mediu. În ciuda dimensiunilor impresionante: lungime în interior 3,5 kilometri și adâncime cuprinsă între 64 și 135 metri, zona este amenajată ca loc de relaxare și destindere.

Așadar, Ultramarin propune o nouă excursie extrem de tentantă, cu autocarul. De această dată durata este de patru zile, 31 mai – 3 iunie, și, special pentru 1 Iunie, copiii beneficiază de cazare gratuit și transport 50 de euro dus-întors.

Pentru detalii și înscrieri vă așteptăm să ne contactați la adresa

ULTRAMARIN TRAVEL AGENCY
Timisoara, Str. N. Paulescu, nr. 2,
Tel/Fax 004.0256-499.706, 274.828; 0356.101.314
tel/0736.405.019
extern3@ultramarintm.ro
https://www.ultramarintm.ro/oferta/cracovia

(862393)
Regulament de plasare a anunturilor