Daniel Stanciu: La ACS Poli Timisoara situatia e grea, dar nu disperata

De Marcel Hoster
4Comentarii
Daniel Stanciu: La ACS Poli Timisoara situatia e grea, dar nu disperata
© TION: Daniel Stanciu: La ACS Poli Timisoara situatia e grea, dar nu disperata
Cu o grămadă de jucători puşi pe lista de dat afară, dar niciunul încă dispus să renunţe, fără a se şti cine conduce clubul, cu transferuri dorite, dar niciunul realizat şi cu dorinţa de a primi banii din televizare, numai buni pentru a plăti o parte din datorii, aşa începe noul an pentru ACS Poli Timişoara. Totuşi, Daniel Stanciu, managerul sportiv al clubului, spune că situaţia e dificilă, dar nu disperată.


“Situaţia la clubul timişorean este dificilă, dar nu disperată”. Afirmaţia aparţine lui Daniel Stanciu, el spune că problemele nu sunt atât de acute, iar în anumite condiţii se pot chiar rezolva. Deocamdată, toată schema de supravieţurile a clubului se bazează pe cei aproximativ 600.000 de euro care trebuie să sosească din cea de a doua tranşă de bani plătită pentru drepturile de televiziune.

„Am avut un consiliu director în decembrie. Am stabilit pentru fiecare jucător care e situaţia şi am decis că e nevoie de reorganizarea lotului de jucători. Nu cred că s-au făcut greşeli în vară, ne-am bazat pe aceşti jucători, care şi-au adus contribuţia mai mult sau mai puţin la jocuri. Deci ne-am dat seama că ar trebui să le dăm drumul să joace. Noi vom evolua în play-out, altele sunt datele problemei. Lupta pentru retrogradare era ultimul punct între obiectivele noastre. Avem probleme cu banii, e adevărat. Nu e situaţia dezastruoasă, dar nici nu e bine. Avem o politică, trebuie redus bugetul salarial”, a declarat Daniel Stanciu.

El a vorbit şi despre situaţia lotului de jucători. Spune că sunt vizate o serie de transferuri, majoritatea din străinătate. De asemenea, nici contractele existente pentru jucătorii de dat afară nu au fost reziliate.

„Avem o listă de jucători de adus la Timişoara, dar în primul rând să închidem cu cei de pe lista de plecări, să reducem din cheltuielile salariale. Patru dintre aceştia au salarii peste ce am stabilit noi, un barem limită. Am negociat să îşi reducă salariul până la finalul campionatului, nu au acceptat. În ceea ce priveşte venirile, cred că vor veni patru, cinci sau şase fotbalişti. Dar, deocamdată nu se ştie nimic. Din jucătorii de bază nu a plecat nimeni. Sigur sunt doar Pap, Lazăr şi Luchin. Sperăm ca până pe 21 ianuarie să fie clar cu cine plecăm în cantonament în Antalya. Luchin e o pierdere importantă, el a ales dintre mai multe variante, putea merge în Azerbaidjan, Georgia sau Bulgaria. Şi Zicu are o asemenea clauză de reziliere ca şi Luchin, dar am avut o discuţie cu el. Şi-a dat seama că e dator Timişoarei, chiar şi mie, pentru că l-am ajutat foarte mult. El e ambiţios, a venit din prima zi de pregătire”, continuă Stanciu.

În ceea ce priveşte situaţia financiară, managerul sportiv al clubului spune că urmează să sosească prima rată din cea de a doua tranşă din banii de televizare. Este vorba de o sumă în jur de 600.000 de euro.

„Suma nu e mare, nu vom putea plăti toate datoriile, dar vom rezolva cea mai mare parte a problemelor”, a mai declarat Stanciu.

Florin Marin şi lista plecărilor

Este clar că pentru un antrenor o asemenea situaţie de incertitudine nu face deloc bine. Aceasta o recunoaşte şi Florin Marin, tehnicianul ce se ocupă de ACS Poli.

„Nu îmi e teamă, sunt îngrijorat. Aceasta din cauza situaţiei echipei şi de lotul de jucători, ne va afecta în viitor. Sper să se rezolve problemele până nu e prea târziu”, spune domnul Flocea.

Marin a recunoscut că lista celor care trebuie să plece a fost întocmită de el, iar „criteriile de performanţă au contat cel mai mult, dar şi cele financiare”, după cum spune tehnicianul. El a mai precizat că cei vizaţi nu au convins, iar asta a dus la dorinţa de renunţare la ei. Un lucru este sigur, spune Marin: „Eu i-am pus pe listă, iar cine e pus pe listă nu se mai întoarce la echipă. Dacă aducem noi jucători, nu vom aduce numeric egal cu cei plecaţi, e nevoie de calitate, vor fi cinci sau şase fotbalişti. Am nevoie de un portar, un fundaş, doi mijlocaşi centrali, de mijlocaşi de bandă, un atacant. Din păcate, dacă iar vin târziu, nu vom putea să-i folosim. Doresc alţi jucători care cred eu şi care vor putea să facă faţă solicitărilor, cei puşi pe listă nu au reuşit să mă convingă. Majoritatea jucătorilor sunt din străinătate”, a declarat Marin.

O situaţie mai dificilă e în cazul lui Croitoru. El nu mai poate evolua în acest campionat în vară, singura sa variantă ar fi să se înţeleagă cu cei de la Botoşani, acolo de unde a venit la Timişoara, să fie reprimit, atât timp cât el nu mai este dorit aici. Stanciu recunoaşte, dacă cineva nu doreşte să-şi rezilieze contractul, nu se poate face nimic, ei vor lua în continuare bani de la club degeaba: „Dacă nu vor să rezilieze, asta e situaţia, ei au contract cu noi”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor