Curtea de Conturi a luat in vizor primariile

De T. Ex.
Curtea de Conturi a luat in vizor primariile
Inspectorii Curţii de Conturi au verificat mai multe tranzacţii încheiate de primăriile din Bucureşti. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că Primăria Capitalei a achitat zeci de milioane de euro pentru un acoperiş neutilizabil când plouă, iar Primăria Sectorului 3 a plătit alte milioane de euro pentru paza Poliţiei Locale.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, Primăria Capitalei a achitat 20 de milioane de euro pentru acoperişul retractabil al Arenei Naţionale. Problema este că tocmai atunci când plouă, acoperişul modern nu este utilizabil. Pentru a proteja de ploaie, acesta trebuie închis cu o zi sau două îninate, pentru că după începerea ploii el nu mai funcţionează. Inspectorii Curţii de Conturi susţin că municipalitatea ştia de deficienţele acoperişului chiar din momentul semnării contractului.

O altă situaţie, cel puţin ilară, este în zona ordinii publice. Deşi Sectorul 3 are Poliţie Locală, susţinută financiar din banii contribuabililor, primăria a decis să contracteze mai multe servicii de pază. Astfel a plătit 10 milioane de euro pentru securitate privată, în timp ce pe statul de plată sunt trecuţi şi poliţiştii locali.

 

Primăria Capitalei a cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro pe acoperişul retractabil al Arenei Naţionale, care s-a dovedit însă ineficient exact atunci când era mai mare nevoie de el. Raportul arătă că şefii din Primărie au acceptat să plătească aceşti bani pentru un acoperiş care are mai multe limitări tehnice, impuse chiar de producător. Acelaşi corp de inspectori a mai descoperit că şi în cazul Primăriei Sectorului 3 au fost decontaţi ilegal aproape 10 milioane de euro.

De exemplu, una din limitările acoperişului Arenei Naționale este că acesta nu poate fi tras în același moment în care plouă, ci trebuie făcută această manevră cu 1-2 zile înainte ca ploaia să aibă loc.

De altfel, Primăria sectorului 3 iese din nou în evidență. Bucureștenii din acest sector constată o situație paradoxală: Poliţia locală este ea însăși păzită. Nu este banc, ci realitatea confirmată chiar de primarul sectorului 3, Robert Negoiță. Edilul a semnat un contract pe 10 milioane de euro cu mai multe firme de securitate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !