Seminar CCIAT: Totul despre Regulamentul General privind Protectia Datelor, 28 martie, ora 11:00, la CRAFT

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Seminar CCIAT: Totul despre Regulamentul General privind Protectia Datelor, 28 martie, ora 11:00, la CRAFT
© Foto: arhivă
CCIA Timişoara pregăteşte un nou seminar util tuturor firmelor. Acestea îşi pot specializa personalul în domeniul protecţiei datelor.

Din 25 mai 2018 va intra în vigoare Regulamentul general privind datele personale (GDPR), legislație europeană care obligă toate companiile care prelucrează date cu caracter personal să se conformeze la noile reguli mult mai stricte. Printre noile reglementări se regăsesc: dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de ștergere, privacy by design, obligativitatea realizării unui registru general al operațiunilor de prelucrare etc.

Pentru a veni în întâmpinarea agenților economici care doresc să înțeleagă și să clarifice toate aspectele programului de conformitate la GDPR, Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș organizează în data de 28 martie, de la ora 11, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, situat Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22, un seminar de informare sub genericul „Totul despre Regulamentul General privind Protectia Datelor.”

Participanții la seminar vor afla în ce fel acest act normativ afectează firma și care sunt măsurile obligatorii care trebuie luate. Vor fi discutate aspecte privind: Ce înseamnă date cu caracter personal; Care sunt operatorii economici vizați (companii private, instituții publice); Evaluarea necesității numirii unui responsabil cu protecția datelor cu caracter personal; Pași de urmat; Recomandări; Alte aspecte utile.

Seminarul este susținut de specialiști ai Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) (George Balaiti – Șef Serviciu Control Operatori și Emilia Datcu – consilier Serviciul Control Operatori), respectiv reprezentanţi ai SCPA Maier, Ciucur și Asociații (av. Asociat Paul-Filip Ciucur).

Costurile de participare sunt de 400 lei + TVA (firme care nu sunt membre CCIAT), respectiv 300 lei + TVA pentru membrii CCIAT.

Informații suplimentare și înscrieri de participare se pot obţine la tel. 0372 185 244 sau 0372 185 285, e-mail: lbarbu@cciat.ro, persoană de contact: Laura Barbu, Manager DRE/CCIAT.

(995807)
Regulament de plasare a anunturilor