Curatenia de primavara 2018: Programul de colectare Retim, pe strazi

De Roxana Deaconescu
7Comentarii
Curatenia de primavara 2018: Programul de colectare Retim, pe strazi
© Tion: Curatenia de primavara 2018: Programul de colectare Retim, pe strazi
Începând din 16 aprilie, după sărbătorile pascale, Retim dă startul curățeniei de primăvară. Timișorenii pot pregăti obiectele de uz casnic și gospodăresc de care nu mai au nevoie, dar și deșeuri electrice, electronice și electrocasnice, precum și deșeuri vegetale. Vedeți ce nu se poate arunca!

Campania de curățenie de primăvară se desfășoară în perioada 16 aprilie – 13 mai, mai întâi la nord de Bega, iar apoi în partea de sud a orașului.

Din 16 până în 29 aprilie, mașinile Retim vor aduna gunoaiele de pe străzi din nordul Timișoarei, iar din 30 aprilie și până în 13 mai pe cele din sudul orașului.

Se colectează doar obiecte de uz casnic şi gospodăresc, deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiile verzi din jurul imobilelor și deșeuri electrice, electronice și electrocasnice. Atenție! Deșeurile vegetale provenite din corecţia ramurilor trebuie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru lungime şi legate în snopi pentru a facilita colectarea mai rapidă, anunță Retim.

Oficialii societății transmit că nu se vor ridica deşeuri din lucrări de construcții și amenajări interioare (ex: moloz, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte), deşeuri rezultate din curăţarea pivniţelor şi a podurilor, deșeuri periculoase (ex: baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri), deșeuri spitalicești (ex. seringi, medicamente), deșeuri chimice (ex: lacuri, vopsele) și nici sticlă de geam și ambalaje de sticlă.

Deșeurile de ambalaje de sticlă, dar nu și sticla de geam spartă, se depun în recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate în diverse zone ale orașului.

„Deșeurile se depun în ordine, la limita carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea pe zone şi cartiere. Deșeurile NU se depun amestecat”, transmit cei de la Retim.

Atașat acestui material găsiți lista străzilor pe care ajung mașinile Retim, în ordine alfabetică, precum și locurile unde sunt recipientele de colectare pentru sticle și borcane.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor