Cum si-au imaginat copiii ca ar trebui sa arate orasele in care locuiesc. Machete in expozitie, la Timisoara

De Adrian Panduru
Cum si-au imaginat copiii ca ar trebui sa arate orasele in care locuiesc. Machete in expozitie, la Timisoara
© Tion: Cum si-au imaginat copiii ca ar trebui sa arate orasele in care locuiesc. Machete in expozitie, la Timisoara
La Timișoara, elevi de clasa a III-a și a IV-a vor prezenta, într-o expoziție, machetele orașelor imaginate de ei. Este vorba despre elevii care au participat la programul „De-a arhitectura în oraşul meu” și au construit orașe la scară mică, așa cum ar vrea ei să fie locurile în care trăiesc.

În Timiş şi Arad, aproximativ 260 de elevi din ciclul primar au participat în anul şcolar ce se va încheia în curând, la cursul „De-a arhitectura în oraşul meu”. Elevii din cele 10 clase din Timişoara, Lugoj și Arad, au studiat o oră pe săptămână, timp de un an şcolar, sub îndrumarea cadrelor didactice și arhitecților voluntari, în total 12 cadre didactice şi 13 arhitecţi.

Expoziția va avea loc la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara şi va putea fi vizitată din 22 mai până în 31 mai, conform următorului program: marţea şi joia între orele 8:00 şi 20:00, miercurea şi vinerea între orele 8:00 şi 18:00 şi sâmbăta între orele 10:00 şi 20:00.

În 22 mai, la ora 13, va avea loc deschiderea acestei expoziții. Asociația „De-a Arhitectura” îi invită pe toţi cei interesaţi, alături de colegi, părinţi, bunici, arhitecţi, cadre didactice, la deschiderea expoziției de final de an în care vor fi prezentate machetele orașelor imaginate de elevii înscriși în programele „De-a arhitectura” în anul școlar 2017-2018, în judeţele Timiș și Arad.

„Orașele construite la scara unui omuleț LEGO reprezintă o parte din rezultatele procesului educațional desfășurat pe perioada unui an școlar (sau chiar a doi), prin parcurgerea cursului «De-a arhitectura în orașul meu», adresat claselor a III-a și a IV-a. «De-a arhitectura în oraşul meu» este un program care pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în orașul sau satul lor și îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii cu ajutorul unei echipe ce îi ghidează, formată din cadru didactic și arhitect îndrumător voluntar. Programul se desfășoară la nivel național și este gratuit.”, a spus arhitectul Ana Ionescu, coordonator „De-a Arhitectura” Vest.

Mai multe detalii despre „De-a arhitectura în orașul meu” găsiți aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor