Cum să vă împiedicați iPhone-ul să urmărească și să stocheze locațiile în care locuiți, lucrați, și pe care le vizitați

De Raoul Jurchela
Cum să vă împiedicați iPhone-ul să urmărească și să stocheze locațiile în care locuiți, lucrați, și pe care le vizitați
© foto: www.pixabay.com
O funcție integrată în iOS urmărește în permanență mișcările utilizatorului și stochează pe iPhone un istoric detaliat al locurilor pe care le vizitați în mod regulat.

Funcția, numită Significant Locations, este descrisă de Apple după cum urmează: “Permite iPhone-ului tău să cunoască locuri semnificative pentru tine, pentru a-ți oferi informații utile despre locație în Maps, Calendar, Photos și altele. Significant Locations sunt criptate și nu pot fi citite de Apple”.

Pentru unii, acest lucru ar putea să nu reprezinte nimic, în timp ce alții l-ar putea considera drept o încălcare de către Apple a vieții private. Deci, cum aflați ce informații a colectat aceasta setare despre dumneavoastră? Setarea este localizată în Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations. Pentru a avea acces la aceste date, trebuie să vă autentificați folosind parola de acces a iPhone-ului sau utilizând Touch ID ori Face ID, informațiile nefiind disponibile pentru oricine are acces la iPhone-ul dumneavoastră.

Odată ce vă aflați în ecranul Significant Locations, veți fi întâmpinat cu o listă de locuri pe care le-ați vizitat, care apoi este defalcată în locații mai detaliate, împreună cu datele obținute când ați fost în acel loc. Atingând oricare dintre aceste înregistrări veți avea acces la o hartă cu locația exactă, împreună cu datele obținute de telefon când ați fost în acea locație. Pentru a șterge datele deja colectate, aveți două opțiuni: ștergeți selectiv datele prin accesarea fiecărei intrări, apăsați Edit în partea dreapta sus a ecranului și eliminați intrările una câte una. Ștergeți în masă datele derulate în partea de jos a listei de pe pagina Significant Locations și apăsați Clear History. Puteți dezactiva complet această funcție din pagina Significant Locations în Settings. Acest lucru împiedică colectarea de noi date, însă este important de știut că nu șterge datele deja colectate și stocate.

SURSA: smartnews.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor