Crucea Rosie a pus la dispozitia MAI materiale de prima necesitate pentru taberele de refugiati din Timis

De Adrian Panduru
2Comentarii
Crucea Rosie a pus la dispozitia MAI materiale de prima necesitate pentru taberele de refugiati din Timis
© TION: Crucea Rosie a pus la dispozitia MAI materiale de prima necesitate pentru taberele de refugiati din Timis
Societatea Națională de Cruce Roșie din România a răspuns solicitării venite din partea Ministerului Afacerilor Interne, de a lua parte la un exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

Astfel, pentru cele două tabere amplasate în apropierea localităţii Lunga și în zona Stamora Moraviţa din județul Timiș, Crucea Roșie Română, din depozitele proprii, a pus la dispoziția Ministerului de Interne următoarele materiale de primă necesitate: 86 de corturi de diferite dimensiuni: 4/4 m, 4/3 m sau 3/4 m; 249 de paturi pliante; 1956 de saci de dormit; 1000 de pachete alimentare (alimente greu perisabile precum conserve, ulei, paste, bulion, făină, etc); 940 de pachete igienice (săpun, șampon, pasta de dinți, periuțe, spumă de ras, dero, etc)

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, fondată în 1876, este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliara autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie,vârstă, apartenență socială sau politică. Principiile fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate, Universalitate, transmit reprezentanții organizației.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Cum ar putea fi primiti refugiatii in Timis: primele tabere improvizate

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor