Copiii din Timisoara vor fi tratati ca cei din Londra, cu ajutorul aparaturii donate Clinicii Bega

De Adrian Panduru
Copiii din Timisoara vor fi tratati ca cei din Londra, cu ajutorul aparaturii donate Clinicii Bega
© Tion: Copiii din Timisoara vor fi tratati ca cei din Londra, cu ajutorul aparaturii donate Clinicii Bega
Doctorii de la Compartimentul de Pneumologie Pediatrică de la Clinica de Pediatrie Bega au acum ajutoare de nădejde în lupta pe care o duc zi de zi pentru a trata copiii care ajung aici. Reprezentanții Fundației Bardeau au donat aparatură în valoare de aproape 10.000 de euro clinicii din Timișoara. Astfel de aparate există și la clinicile pediatrice din Londra, unde doctori din Timișoara le-au văzut înainte de a le avea la ei „acasă”.

În urma donației, compartimentul a fost dotat cu pulsoximetre care ajută la măsurarea saturației în oxigen și monitorizarea insuficienței respiratorii, aparate de aerosoli și nebulizatoare utile în aerosoloterapia copiilor cu criză de astm, bronșiolite, bronșite și alte maladii specifice acestei patologii. A fost donat și un aparat de oxigenoterapie neinvazivă ,,Optiflow”, ce asigură un flux crescut de oxigen, necesar în tratamentul copiilor cu insuficiență respiratorie secundară bolilor pulmonare, metodă recentă pentru tratamentul insuficienței respiratorii, bronșiolite, pneumonii, bronșite.

Cu aceste aparate sunt dotate și spitalele din Londra dedicate copiilor.

„Cu aceste aparate putem să diagnosticăm și să tratăm precoce astmul bronșic la copii, vom reuși să tratăm mai repede bronhopneumoniile. Am primit și produse care ne vor ajuta pentru infuzomat și perfuzomat, inclusiv o lampă de ultraviolete pentru a dezinfecta suprafețele. Un copil de aici va avea același tratament ca un copil din Londra”, a spus doctorul Ioana Ciucă, medic primar pediatru la Clinica Bega.

Au fost achiziționate și catetere periferice pentru montarea liniilor venoase centrale, camere de administrare parenterală a terapiei de lungă durată, branule și alte consumabile.

„Cei de la Fundația Bardeau au înțeles că avem nevoi importante legate de îngrijirea copiilor. Ne-au ajutat, au venit cu donații foarte importante pentru serviciul nostru de pediatrie, în special pentru compartimentul de pneumologie. În acest compartiment avem șapte paturi”, a spus doctorul Liviu Pop.

Aparatura donată va ajuta la diagnosticul precoce a complicațiilor pulmonare, la monitorizarea insuficienței respiratorii, la diagnosticarea astmului bronșic la copiii mici, precum și la asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli și spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice.

„Copiilor li se îmbunătățește posibilitatea de a fi investigați sau tratați acum, de Crăciun. Asociația s-a gândit ca Moș Crăciun să le aducă aceste daruri. Acești profesioniști ajută copiii, cu ajutorul acestor aparate, să să fie mult mai bine îngrijiți și să crească armonios”, a spus doctorul Daniela Radu, directorul medical al Spitalului Județean Timișoara.

În Clinica de Pediatrie Bega sunt spitalizați anual peste 1 500 de copii cu patologie respiratorie ce necesită suport medical și terapeutic specializat.

Bolile respiratorii sunt cea mai frecventă cauză de morbiditate și mortalitate în patologia pediatrică, iar frecvența acutizărilor este semnificativ crescută în anotimpul rece, în aglomerări urbane, în special la copiii de vârstă mică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor