Controale in taberele scolare din Timis: infiltratii in tavanul salii de mese si cabinet medical lipsa

De Adrian Panduru
1Comentariu
Controale in taberele scolare din Timis: infiltratii in tavanul salii de mese si cabinet medical lipsa
© Foto: arhivă
Timișul mai are două tabere școlare – Chevereș și Poieni Strâmbu. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș au verificat stadiul în care se află aceste tabere din punct de vedere igienico-sanitar. Au descoperit infiltrații de apă în sala de mese a unei tabere, iar cealaltă nu are cabinet medical.

Inspectorii DSP din Timiș au recomandat remedierea deficiențelor pe care le-au descoperit la aceste tabere. Ce au constatat?

Centrul de vacanță Chevereșu Mare are capacitatea autorizată de 45 de locuri/serie, în două bungalouri şi într-un pavilion comun cu clubul centrului. Conform inspectorilor de la DSP, la data controlului (care s-a desfășurat începând din luna mai până în luna iunie), la această tabără școlară se desfăşurau lucrări de împrejmuire a curţii pentru asigurarea securităţii elevilor și se căutau soluţii pentru amenajarea unui cabinet medical.

Centrul de vacanță din localitatea Poieni Strâmbu dispune de o capacitate autorizată de cazare de 57 de locuri/serie într-o clădire şi la mansarda celei de-a doua. Inspectorii DSP au constatat că, la Poieni Strâmbu, spaţiile de cazare sunt dotate cu paturi corespunzătoare vârstei, în unele dormitoare fiind montate paturi suprapuse, iar la data controlului s-au observat zone cu infiltraţii la tavanul din blocul alimentar şi sala de mese din cauza „apelor meteorice recente”. Tot aici, inspectorii au constatat că filtrul montat la forajul de apă este deteriorat, deşi a fost achiziţionat în anul 2017.

Printre recomandările inspectorilor DSP Timiș se numără:

-recondiţionarea tavanului din blocul alimentar şi sala de mese cu infiltraţii la tabara de la Poieni Strâmbu

-recondiţionarea instalaţiilor sanitare şi curăţarea zonelor cu depuneri din băi şi grupuri sanitare de la Poieni Strâmbu

-asigurarea şi verificarea potabilităţii apei de la foraje, înainte de prima serie, la ambele centre

-achiziţionarea de materii prime numai din surse autorizate

-asigurarea asistenţei medicale pe toată durata funcţionării, la ambele centre

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor