Contract nou pentru SDM, de la Primaria Timisoara: Strazile fara asfalt

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Contract nou pentru SDM, de la Primaria Timisoara: Strazile fara asfalt
© Tion: Contract nou pentru SDM, de la Primaria Timisoara: Strazile fara asfalt
În baza unui acord-cadru încheiat anul trecut, Societatea de Drumuri Municipale primește 10 milioane de lei, în patru ani, să reabiliteze străzile de pământ și piatră spartă din Timișoara, străzi care n-au văzut niciodată asfalt. Municipalitatea a semnat în acest sens un prim contract cu SDM, valabil un an, pentru care plătește aproape 3 milioane de lei.

Muncitorii Societății de Drumuri Municipale se pot apuca de treabă, urmând să pună la punct primele străzi din cele 14 numărate de municipalitate. Anul trecut s-a decis că primăria va plăti aproape 10 milioane de lei, până în anul 2020, pentru reabilitarea străzilor de pământ și piatră spartă.

Pentru primul an din acordul-cadru, SDM primește 2,9 milioane de lei, cu tot cu TVA. Contractul poate fi închis și mai devreme, dacă cei de la Societatea de Drumuri Municipale epuizează suma pusă la dispoziție de municipalitate.

Cei de la SDM sunt obligați să răspundă timp de un an pentru lucrările de reparații străzi pământ și piatră spartă și doi ani pentru lucrări de stabilizare și asfaltare a unui covor asfaltic, „pentru viciile ascunse ale lucrărilor”. În contract scrie și cum ar trebui să se desfășoare lucrările pe șantier, pentru ca timișorenii să fie cât mai puțin deranjați. În cazul în care SDM nu respectă regulile impuse prin contract, atunci municipalitatea poate deduce din prețul contractului, ca penalități, o sumă echivalentă cu 0,5% din prețul contractului pentru fiecare zi de întârziere până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor.

În toamna anului trecut, specialiștii primăriei au numărat 14 străzi de pământ și piatră spartă pe care vor fi făcute intervenții.

„Numărul străzilor de pământ este variabil, în funcție de lucrările executate, dar și de extinderea orașului și aprobarea noilor Planuri Urbanistice Zonale. În acest moment, sunt consemnate în evidențele noastre 14 străzi, dintre care patru sunt doar sectoare ale unor străzi deja asfaltate. Am semnat cu Societatea de Drumuri Municipale un acord cadru pe patru ani pentru întreținere și reparare străzi de pământ și piatră spartă, iar lucrările se vor desfășura în funcție de necesitățile stabilite în această perioadă, atât pentru stabilizarea străzilor de pământ, cât și pentru întreținerea celor deja realizate”, spunea, la semnarea acordului-cadru, viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, sunt „o mulțime de străzi” pe care trebuie așternut asfalt, cum ar fi str. Barbu Lăutaru, Păstorilor, Colonia Slavic, Cercului, Luță Ioviță sau George Ardelean. Primele lucrări erau programate pe strada Cercului, între Aluniș și Musicescu, urmând să fie creată astfel o legătură nouă între zona Steaua-Chișoda și Calea Martirilor. Anul trecut, SDM a subcontractat o parte dintre lucrări către SC Group DCM SRL, deci cele două firme vor lucra împreună la aceste străzi.

Articole pe aceeași temă:

TION: SDM va asfalta toate strazile de pamant si piatra sparta din Timisoara, in patru ani
Muncitorii Societății de Drumuri Municipale au patru ani la dispoziție să asfalteze toate străzile de pământ și piatră spartă din Timișoara. Sunt 14 străzi care încă nu au văzut asfalt, potrivit reprezentanților primăriei, în care se vor investi peste 2,5 milioane de euro. Primăria Timișoara a fi...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor