Consiliul Judetean Timis da bani pentru pista de biciclete de-a lungul raului Bega

De Delia S. Barbu
10Comentarii
Consiliul Judetean Timis da bani pentru pista de biciclete de-a lungul raului Bega
Consiliul Judetean Timis da bani pentru pista de biciclete de-a lungul raului Bega
Timişorenii îşi pot pregăti bicicletele pentru primul tur spre Serbia, de-a lungul râului Bega. Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, participarea Consiliului Judeţean Timiş în calitate de partener de proiect la promovarea şi implementarea proiectului, dar şi o contribuţie financiară.

Consilierii judeţeni prezenţi miercuri la şedinţa de plen au aprobat participarea CJ Timiş în calitate de partener de proiect numărul 2 la promovarea şi implementarea proiectului de investiţie ”Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier incluzând pista de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara”. Un alt articol votat de consilieri prevede contribuţia proprie a CJT, în procent de 2%, reprezentând 42.084,00 euro (din care 41.827,20 euro reprezintă contribuţia proprie asumată pentru Administraţia Bazinală de Apă Banat, Liderul de Proiect, iar 256,80 euro reprezintă contribuţia proprie asumată pentru CJ Timiş) din totalul eligibil al bugetului aferent partenerilor români, care este de  2.104.200,00 euro, precum şi asumarea angajamentului de prefinanţare în condiţiile aprobării finanţării proiectului şi rambursării fondurilor prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Reamintim că obiectivul proiectului este realizarea unei piste de cicloturism de-a lungul malului Canalului Bega în aval de Timişoara, ce va lega Municipiul Timişoara de localitatea Zrenjanin din Republica Serbia. Lucrările proiectate sunt amplasate în zona de protecţie a Canalului Bega şi pe digul râului Bega. Traseul pistei de cicloturism este poziţionat de-a lungul Canalului Bega în aval de Timişoara şi are o lungime de 37 km cu o lăţime de 2 m, care permite circulaţia în ambele sensuri. Pista de cicloturism începe în Timişoara în apropierea podului Modoş, continuă pe Splaiul Sofocle, Parcul Industrial Freidorf, Utvin, Uivar, Otelec care este ultima localitate din România şi se va continua în Serbia până în localitatea Zrenjanin pentru care se va realiza in cadrul proiectului comun un studiu de fezabilitate. Proiectul a fost aprobat spre finantare în Martie 2012, aflându-se actualmente în proces de precontractare a finanţării nerambursabile.

Vom merge pe bicicleta de la Timisoara pana la Zrenjanin, in Serbia10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor