Consiliul Județean Timiș a aprobat o listă provizorie de investiții pe anul 2019, în așteptarea bugetului

De Adrian Panduru
1Comentariu
Consiliul Județean Timiș a aprobat o listă provizorie de investiții pe anul 2019, în așteptarea bugetului
© Tion: Consiliul Județean Timiș a aprobat o listă provizorie de investiții pe anul 2019, în așteptarea bugetului
Nu a fost promulgat încă bugetul național, deși luna martie este la jumătate, dar reprezentanții Consiliului Județean Timiș au aprobat o listă de investiții provizorie pe anul 2019, joi, într-o ședință extraordinară.

Practic, este vorba despre aprobarea continuării unor proiecte demarate, în diferite faze (documentație sau chiar execuție) din anul 2018. Este vorba despre Modernizare DJ 691 – lărgirea la patru benzi a sectorului de drum dintre sensul giratoriu – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1; reabilitarea fațadei și amenajări exterioare la Consiliul Județean Timiș; repararea infrastructurii navigabile a Canalului Bega și altele.

„Am făcut astăzi o ședință extraordinară din mai multe motive. În primul rând, motivul principal este modificarea listei provizorii de investiții, în ideea de a avea un buget pe investiții funcțional până la aprobarea bugetului consiliului județean. Sper în perioada următoare să avem bugetul de stat aprobat, astfel încât să putem continua cu aprobarea bugetului județului. În cadrul acestei liste provizorie de investiție a fost și un amendament, acceptând un nou proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pe Programul Operațional Regional, înființarea unei case de tip familial”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Consilierii județeni au aprobat și continuarea proiectelor în ceea ce privește centrul de colectare legume – fructe în județul Timiș – proiect pilot, bazine de înot didactice în județul Timiș – proiect pilot, și altele.

„Astăzi, prin această listă provizorie, de fapt noi am aprobat continuarea proiectelor care au fost demarate în 2018 și pentru care deja avem contracte spre a fi încheiate și să putem deconta aceste acțiuni de investiții. Pot să vă dau exemple: rezolvarea situației la Ghizela, cu acele filtre pentru stație, achiziționarea unui microbuz la nivelul consiliului județean, care a demarat în 2018, și pentru care am semnat contractul și trebuie făcute plățile, de aceea am luat decizia de constituire a unei liste provizorii. Această listă am mai votat-o, dar am reactualizat-o acum, pentru că a intervenit acest proiect pe fonduri europene al DGASPC Timiș, fiind necesară o sumă de 85.000 de lei, nu am mărit valoarea întregii liste, am mutat doar sume de la DGASPC Timiș pentru acest proiect, în ideea că trebuie să mișcăm foarte repede studiul de fezabilitate, ținând cont că termenul de depunere al proiectului este până în iunie, iar procedurile de achiziție durează destul de mult”, a spus președintele CJ Timiș.

La această ședință extraordinară a fost aprobat un protocol între consiliul județean, Ministerul Educației Naționale, Instituția Prefectului și Primăria Timișoara în susținerea acțiunii de la sfârșitul lunii martie la nivelul consiliului județean, cu ocazia Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

„Este a patra acțiune pe care o organizăm din cele zece evenimente internaționale pe care le avem la nivelul județului Timiș. Este o întâlnire de experți din cadrul Ministerului Educației Naționale din România și din celelalte state membre și are tematici de discuție pe ceea ce înseamnă învățământul preuniversitar, sunt subiecte de lucru cu diferite tematici”, a spus Dobra.

Lista provizorie de investiții o puteți consulta AICI.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor