Consilierii judeteni nu mai vor vila lui Ceausescu – Hotel International

Hotel International Timisoara
Hotel International Timisoara
Pentru că de pe urma parteneriatelor cu mai multe societăţi comerciale nu s-a ales cu mai nimic, Consiliul Judeţean Timiş vrea să se retragă din postura de acţionar. Cap de listă, Inter Center Service, cea care administreză fostul Hotel Internaţional.

Hotel International rămâne în continuare în paragină. Comisia înfiinţată tocmai pentru a verifica dacă există sau nu avantaje pentru ca instituţia să rămână în continuare, acţionar la mai multe societăţi comerciale nu pare să agreeze multe din parteneriatele public-privat în care CJT este angrenat, lista având în fruntea ei două nume binecunoscute:  Inter Center Service şi Drumco.

„Trebuie să spun că, în mod regretabil, nu se poate vorbi de eficienţă în legătură cu mersul lucrărilor. Am discutat în Comisia CJT de analiză a societăţilor comerciale şi am făcut propunerea să ieşim din acţionariatul acestor firme”, a declarat, miercuri, consilierul judeţean Viorel Sasca.

Cea mai consistentă participare (45,63 la sută din acţiuni) a Consiliului Judeţean este la Inter Center Service, societatea care se ocupă cu restaurarea Hotelului International, (cunoscută şi ca fosta casă a lui Ceauşescu), şi unde acţionar majoritar este omul de afaceri Ovidiu Tender. „Am propus Consiliului Judeţean să vindem terenul de acolo, aflat în patrimoniu public, cu condiţia ca acţionarul majoritar să cumpere şi acţiunile pe care le deţinem în cadrul societăţii. Domnul Tender spune că are o ofertă importantă de la un grup de investitori pentru vila lui Ceauşesu şi vrea să facă acolo un hotel Hilton. Îi doresc succes, dar terenul se va vinde, desigur, după ce se va face o evaluare a sa, doar dacă va cumpăra acţiunile noastre”, a mai arătat Sasca.

Nici la Drumco (unde CJT are 30 la sută) sau la Timgaz S.A. Buziaş (1,17 la sută din acţiuni), lucrurile nu stau în mod diferit, comisia specială recomandând şi aici ieşirea din societate, în timp ce APCAN S.A. (unde 91,42 la sută din acţiuni aparţin Consiliului Judeţean) este chiar vizată pentru desfiinţare.

Un caz aparte îl reprezintă Aviaţia Utilitară S.A., deţinută în totalitate de CJ Timiş şi pentru care s-a convenit un parteneriat cu Primăria Timişoara, urmând ca instituţiile în cauză să ia o decizie cu privire la viitorul societăţii.

M. Horescu

Hilton a pus ochii pe Hotel International0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor