Consilierii din Dumbravita sunt de acord cu extinderea la patru benzi a drumului de la autostrada la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
26Comentarii
Consilierii din Dumbravita sunt de acord cu extinderea la patru benzi a drumului de la autostrada la Timisoara
© Tion: Consilierii din Dumbravita sunt de acord cu extinderea la patru benzi a drumului de la autostrada la Timisoara
Proiectul lărgirii la patru benzi a drumului de la descărcarea de la autostradă din Giarmata către Timișora, prin Dumbrăvița, a fost votat de consilierii din cele două localități. Deși la mijlocul lunii octombrie consilierii locali din Dumbrăvița nu au votat proiectul, acum acesta a trecut. Au avut câteva detalii tehnice pe care le doreau cuprinse în proiect, iar acum viceprimarul din localitate spune că 99 la sută din solicitări au fost aprobate și cuprinse în proiect.

Proiectul presupune lărgirea la patru benzi a drumului care pleacă de la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata, trece prin Dumbrăvița și ajunge la sensul de la intrare în Timișoara, de la Kaufland. Proiectul va fi realizat pe fonduri europene, care trebuie accesate până în data de 16 decembrie. Consilierii județeni din Timiș au avut în ședința din luna august, pe ordinea de zi, proiectul referitor la aprobarea pregătirii și promovării proiectului de investiție și cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți documentației de avizare pentru lucrări de intervenții și declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică. Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, a specificat atunci că acest drum nu va fi destinat traficului greu.

„Le mulțumesc tuturor consilierilor din comunele Giarmata și Dumbrăvița, care au înțeles să nu se opună modernizării și dezvoltării, votând proiectele de hotărâre locală a căror finalitate va fi lărgirea la patru benzi a drumului care străbate Dumbrăvița. Totodată, vreau să îi asigur pe locuitorii comunei Dumbrăvița de cele mai bune intenții și de faptul că această lărgire a drumului nu va aduce traficul greu în localitate, că acest drum nu se va transforma într-o descărcare de pe autostradă și că unicul scop este o fluidizare reală a traficului infernal din localitate”, a scris Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.

Atunci când proiectul a picat în Consiliul Local Dumbrăvița a fost din cauze tehnice. Acum, acestea au fost îndeplinite.

„Gard viu se va face stânga, dreapta, pentru praf, să fie îmbunătățit proiectul, la acostament, un metru stânga, dreapta va fi asfaltat”, a spus viceprimarul din Dumbrăvița Arpad Miklos.

Articole pe aceeași temă:

Largirea la patru benzi a drumului ce trece prin Dumbravita, la un pas sa fie blocata de localnici!

Proiectul largirii la patru benzi a drumului de la autostrada spre Timisoara, respins de consilierii din Dumbravita

Consilierii judeteni au votat pentru largirea la patru benzi a drumului de la autostrada la Timisoara, prin Dumbravita26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor