Consilier: Drumul care asigură legătura autostrăzii cu Timișoara este decopertat și îngreunează traficul

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
15Comentarii
Consilier: Drumul care asigură legătura autostrăzii cu Timișoara este decopertat și îngreunează traficul
© foto: Facebook/ Sorina Ciurlea
Consilierul județean Sorina Ciurlea solicită conducerii Consiliului Județean Timiș să ia măsuri urgente pentru aducerea la normalitate a Drumului Județean 691, „atât cât este posibil până la începerea proiectului de lărgire la 4 benzi”. Ciurlea spune că de două săptămâni drumul este decopertat și îngreunează și mai mult traficul intens existent.

Ciurlea spune că în vremea concediilor, de aproape două săptămâni, drumul județean 691, care asigură legătura autostrăzii A1 cu Timișoara, este decopertat și îngreunează și mai mult traficul intens. Este vorba despre drumul care pornește de la ieșirea de pe șoseaua de mare viteză spre Giarmata – Dumbrăvița-Timișoara.

„Frumoasă carte de vizită oferă Consiliul Județean Timiș celor care vin în județul nostru în această perioadă! În vremea concediilor, de aproape 2 săptămâni, drumul județean 691, care asigură legătura autostrăzii A1 cu Timișoara, este decopertat și îngreunează și mai mult traficul intens existent. Domnule Dobra, cât mai stăm cu zona acesta în stadiul de șantier părăsit? Unde este organizarea de șantier? Unde sunt muncitorii? Dacă se știa că nu pot asfalta de ce au decopertat? Este încă o dovadă clară de incompetență crasă în gestionarea acestui drum județean, poate unul dintre cele mai circulate și importante drumuri județene din Timiș! Asta iarnă ne-au ținut săptămâni întregi cu gropi imense, acum trebuie să răbdăm, toți cei care tranzităm acest drum, dar și românii care se întorc în țară, în concediu, o lucrare nefinalizată”, a scris pe Facebook consilierul județean PNL Sorina Ciurlea.

foto: Facebook ©

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a anunțat în urmă cu aproximativ o săptămână că „lărgirea la 4 benzi a drumului Dumbrăvița – Autostrada A1 poate intra în execuție”, după ce instanța a admis contestația Consiliului Județean la decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.), prin care se cerea reanalizarea ofertelor depuse în cadrul licitației.

Valoarea lucrărilor este de 52 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Proiectul „Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” se va face pe două tronsoane, separate, unul în continuarea celuilalt. Primul tronson este cel de la sensul giratoriu de la intrare în Dumbrăvița până la centura Timișoarei, iar cel de-al doilea tronson este cel de la Centura Timișoara la urcarea pe autostrada A1.

UPDATE: Președintele CJT: „Am fost asigurat că astăzi vor fi acoperite toate zonele decopertate”

Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a fost asigurat că astăzi se vor asfalta toate zonele decopertate.

„Preocuparea mea în acest moment nu este să trag la răspundere vinovații, ci să rezolv problema. Astfel, am fost asigurat că astăzi vor fi acoperite toate zonele decopertate, iar de mâine se va lucra așa cum trebuie, prin decopertare și asfaltare imediată, respectând timpii tehnologici necesari. Aici, situația a fost generată de către constructor. Oamenii au dreptate să fie nemulțumiți, iar răbdarea lor și a noastră este limitată. Constructorii trebuie să-și ia toate măsurile pentru a evita astfel de probleme, întrucât că nu vom mai accepta niciun fel scuze”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor