Concursul pentru functia de manager al Spitalului Judetean Timisoara – anulat pentru a doua oara

De Adrian Panduru
3Comentarii
Concursul pentru functia de manager al Spitalului Judetean Timisoara – anulat pentru a doua oara
© Foto: arhivă
Concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Timișoara a fost din nou anulat. Cei doi candidați care și-au depus dosarele ar fi trebuit ca în 21 iunie să treacă prin proba eliminatorie. Nu s-a mai întâmplat acest lucru deoarece președintele Consiliului de Administrație al spitalului (organismul care trebuia să decidă soarta candidaților) a lipsit de la această primă probă, iar concursul a fost anulat.

Un nou concurs pentru această funcție va avea loc atunci când Consiliul de Administrație va decide acest lucru. Actualul manager al Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, este numit interimar de reprezentanții Ministerului Sănătății, până în luna septembrie a acestui an.

Data de 21 iunie, atunci când dosarele celor doi candidați trebuiau analizate, iar Consiliul de Administrație trebuia să decidă cine merge mai departe, fiind probă eliminatorie, a fost data la care s-a decis anularea concursului. Președintele Consiliului de Administrație al spitalului a lipsit, iar ceilalți componenți ai acestui organism au decis anularea concursului. Numele celor doi candidați nu sunt făcute publice de reprezentanții Spitalului Județean Timișoara, aceștia spunând că nu pot face acest lucru din moment ce dosarele nu au trecut de etapa eliminatorie.

Conform reprezentanților spitalului, prima etapă, fiind eliminatorie, presupunea analiza dosarelor de către membri Consiliului de Administrație, iar mai apoi erau afișate și numele candidaților, cu „admis” sau „respins”. Iar dacă prima etapă nu s-a desfășurat, numele persoanelor nu sunt publice.

„O altă dată de concurs va fi cel mai probabil stabilită după următoarea ședință a Consiliului de Administrație”, a spus Andreea Borboros, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Nu este prima dată când este anulat concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Timișoara.

Marius Craina a ajuns la finalul mandatului de trei ani, obținut prin concurs, în 17 decembrie 2017. În acea perioadă a fost anunțată organizarea unui concurs, dar, în 20 noiembrie, la întrunirea Consiliului de Administrație (care are în componență trei membri noi) decizia a fost anulată. Asta deoarece s-a ajuns la concluzia că un nou concurs nu poate fi organizat până când postul nu este vacant. S-a decis organizarea unui nou concurs în luna iunie a anului 2018, care a fost acum anulat.

Marius Craina are mandat de manager interimar până în luna septembrie a acestui an.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor