Concurs de procese simulate, la Curtea de Apel Timișoara

Reactualizat la:
Concurs de procese simulate, la Curtea de Apel Timișoara
© TION: Concurs de procese simulate, la Curtea de Apel Timișoara (P)
Vreți să aflați care este atmosfera dintr-o sală de judecată? Sau să vedeți profesioniștii din sistemul juridic la muncă? ELSA Timişoara (European Law Student Association) vă prilejuiește ocazia, prin intermediul „Concursului de procese simulate” (MCC-Moot Court Competition) pe tema Dreptului Penal.


Obiectivul acestui eveniment este acela de a da oportunitatea participanţilor de a aplica în practică cunoştinţele juridice dobândite, de a-şi exersa abilităţile oratorice, precum şi de a descoperi dacă întrunesc calităţile necesare unui adevărat pledant, pentru a lua în considerare o viitoare carieră juridică de avocat, procuror etc.

Participanţii vor avea ocazia să fie măcar pentru o zi avocaţi sau procurori, aceştia urmând a-şi susţine oral pledoariile cu privire la o speţă (caz) selectat anterior, cu argumente cât mai solide şi pertinente, astfel încât să reuşească să convingă completul de judecată (juriul) asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului.

În cadrul procesului simulat, participanţii vor forma echipe de câte doi, iar echipa câştigătoare va participa la etapa naţională a acestui concurs care va avea loc în primăvara anului 2015, în oraşul Cluj-Napoca.

Juriul (completul de judecată) va fi compus din practicieni şi teoreticieni consacraţi ai domeniului juridic penal, avocaţi, care pentru o zi vor schimba şi ei banca avocaţilor cu locurile judecătorilor. Astfel, concursul de procese simulate va fi jurizat de un complet de 3 judecători compus din avocat conf. dr. Adrian Fanu Moca, avocat lect. univ. dr. Laura Stănilă, şi avocat dr. Ovidiu Sabou.

Orice persoană, care are curiozitatea şi dorinţa de a intra pentru câteva ore în atmosfera tensionată pentru unii, relaxată pentru alţii a unei săli de judecată este aşteptată să asiste la eveniment.

“Procesul” va avea loc în data de 15 decembrie 2014 orele 16:00 la Curtea de Apel Timişoara.

Pe această cale dorim să adresăm mulţumiri invitaţilor noştri pentru ca au acceptat sa ne onoreze cu prezenţa la evenimentul organizat de ELSA Timişoara şi să jurizeze procesul simulat.

Vă invităm să profitaţi de o experienţă unică şi de neuitat!
Regulament de plasare a anunturilor