Concurs de prim ajutor pentru elevii din Timis

De C.C.
Reactualizat la:
3Comentarii
Concurs de prim ajutor
Concurs de prim ajutor
Zi importantă, miercuri, pentru elevii din Timiş. 14 clase de gimnaziu şi 11 de liceu au concurat pentru obţinerea unui loc pe podium în cadrul fazei judeţene a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

În cadrul de poveste al Colegiului Naţional CASA VERDE din Timişoara, elevii au demonstrat cum stăpânesc cunoştinţe teoretice şi practice privind modul de reacţie în situaţii de urgenţă şi capacitatea lor de a interveni până la sosirea forţelor de intervenţie.

Concursul a constat dintr-o probă teoretică şi două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminate.

Competiţia, ajunsă la faza judeţeană, s-a desfăşurat în paralel pe două categorii: gimnaziu şi liceu. În urma a patru ore de concurs, clasamentul a fost următorul:

Liceu:

I – Liceul Pedagogic Carmen Sylva Timişoara – 97 puncte, timp: 2 minute 03 secunde

II – Grupul Şcolar „Mihai Eminescu” Jimbolia – 95 puncte, 1 minut, 32 secunde 85 sutimi

III – Colegiul Naţional „Casa Verde” Timişoara – 95 puncte, 1 minut, 45 secunde 25 sutimi

 

Gimnaziu:

I – Şcoala cu clasele I – VIII nr. 19 Timişoara – 98 puncte, 1 minut, 52 secunde 31 sutimi

II– Şcoala cu clasele I – VIII nr. 30 Timişoara – 97 puncte, 1 minut, 27 secunde 94 sutimi

III – Şcoala cu clasele I – VIII Chişoda – 95 puncte, 1 minut, 30 secunde 49 sutimi

 

În cadrul festivităţii de premiere, toate echipele participante au primit dulciuri şi sucuri, iar echipele de pe podium au primit premii constând în echipamente sportive (genţi, ceasuri, corturi, saci de dormit), aparate electronice, diplome şi cupe, din partea I.S.U. Timiş şi a sponsorilor (Continental, Zopas, ProAir Clean).

În plus, elevii de gimnaziu au primit cupe, diplome şi medalii oferite de partenerii maghiari din cadrul regiunii DKMT.

Elevii de gimnaziu clasaţi pe locul I vor beneficia de o tabără internaţională în Ungaria (6 elevi şi profesorul însoţitor).

Tabăra este organizată la sfârşitul lunii iunie, la Fecske, pe malul lacului Szelid, unde echipei din Timiş i se vor alătura elevi din judeţele Arad şi Caraş şi din Republica Serbia.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor