Concurenta pe colegiile de Senat la PNL Timis

De Alina Strugariu
5Comentarii
Nicolae Robu si Horia Cristian
Nicolae Robu si Horia Cristian
Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunţat vineri că au fost definitvate negocierile cu PSD în privinţa împărţirii colegiilor pentru alegerile parlamentare. În Alianţa de Centru-Dreapta (PNL+PC) sunt șapte candidați pe cinci colegii electorale. Viorel Coifan concurează cu Petru Ehegartner, iar Ovidiu Drăgănescu cu Ben-Oni Ardelean pe două colegii pentru Senat la PNL.

„Am definitivat negocierile cu PSD în privinţa colegiilor parlamentare. În final am convenit ca Alianţei de Centru-Dreapta să-i revină în Timişoara colegiile 1 şi 3 de deputaţi şi colegiile 1 şi 2 de Senat, în plus având colegiul 5 deputaţi – Sânnicolau Mare. Celelalte colegii revin Alianţei de Centru-Stânga, PSD-UNPR”, a explicat Robu. Acesta a făcut publice şi numele celor care vor candida din partea PNL-PC pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, cu menţiunea că pe fiecare dintre cele două colegii de Senat din Timişoara care revin liberalilor sunt câte doi candidaţi.
„Pe colegiul 1 deputaţi va fi candidat Horia Cristian, pe colegiul 3 deputaţi va candida doamna Maria Grapini, pe colegiul 1 Senat avem doi candidaţi – Ben-Oni Ardelean şi Ovidiu Drăgănescu, pe colegiul 2 Senat – Petru Ehegartner şi Viorel Coifan, iar pe colegiul 5 deputaţi îl avem drept candidat pe Cosmin Costa”, a anunţat liderul PNL Timiş.

Cei patru liberali care şi-au manifestat intenţia de a intra în cursa pentru Senat vor trece printr-o evaluare internă, iar pentru a putea candida vor fi nevoiţi să obţină şi votul colegilor de partid din Biroul Politic Teritorial al PNL Timiş. 

„Am declanşat procedura internă de evaluare a candidaţilor. Până marţi trebuie să depună o fişă a candidatului completată, urmând ca secretariatul general al PNL Timiş să proceseze fişele astfel încât joi, la şedinţa Biroului Politic Teritorial Timiş, să putem stabili definitiv candidaţii. Vom opera cu fişe de raportare a meritelor, e vorba despre rezultatele obţinute în activitatea politică, cea profesională, cea extraprofesională, inclusiv la nivel de ONG-uri dacă este cazul. Am decis ca în final să acordăm un punctaj fiecărui candidat luând în considerare punctajul rezultat din fişa de evaluare, cu o pondere de 60 la sută, suportul politic din partea Biroului Politic Teritorial, stabilit prin vot secret, cu o pondere de 30 la sută, şi rezultatul unui sondaj intern făcut la nivelul colegiului avut în vedere, cu o pondere de 10 la sută. Considerăm că este o abordare serioasă, riguroasă, şi avem încredere că ea ne va conduce la cei mai buni candidaţi”, a concluzionat Robu.

Deşi lista de potenţiali candidaţi prezentată iniţial de preşedintele PNL Timiş era mai lungă, unii au renunţat între timp, a precizat Robu.

Lupta in PNL Timis pentru ocuparea unui loc la alegerile parlamentare

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor