Concertul organistilor timisoreni medaliati la Szeged

De S.P.D.
Concertul organistilor timisoreni medaliati la Szeged
Trei studenți timișoreni, discipoli ai profesorului dr. Felician Roșca, au cucerit medaliile de aur, argint și bronz la Concursul Internațional de Orgă de la Universitatea din Szeged. Tinerii muzicieni își vor sărbători victoria printr-un concert de orgă pe muzică de Bach, Cesar Franck și Max Reger. Accesul iubitorilor muzicii de orgă la acest eveniment va fi liber.

Luna mai a fost pentru clasa de orgă a prof. univ. dr. Felician Roșca, de la Facultatea de Muzică UVT, plină de succes.Pe lângă faptul că au susținut trei concerte de orgă (două la Timișoara și unul în Cetatea medievală Cîlnic, judeţul Alba), tinerii muzicieni au participat la Concursul Internațional de Orgă de la Universitatea din Szeged, Facultatea de Muzică. Concursul s-a desfășurat sub genericul ”Întâlnirile muzicale organistice din Szeged” și se află la cea de a VI-a ediție. Directorul acestui festival este cunoscutul profesor universitar doctor Csanádi László de la Facultatea de Muzică din Szeged.

”La concurs au participat 32 de organiști din Ungaria, Serbia, Slovenia și România. Au fost două categorii de concurenți: liceeni și studenți. La categoria liceeni a participat din România elevul Adam Robert de la Liceul de Arte din Arad, elev al profesorului Viorel Ciurtin. Acesta a obținut un merituos loc II. Este un mare succes dat fiind că datorită acestui premiu va intra fără examen de admitere, cu condiția luării examenului de bacalaureat, ca student la clasa de orgă din Universitatea de Vest din Timișoara. La categoria studenți din România au participat studenții: Cristina Deiana Struța, studentă în anul II; Denis Marian Moldovan și Minodora Luca, studenți în anul IV, Licență și studenta Šubonj – Szeidért Kláudia, studentă în anul II, Master.

Juriul a fost format din 12 profesori la categoria liceeni și 9 profesori la categoria studenți. Aprecierea s-a făcut pe bază de vot individual cu note de la 1 la 10, decernarea premiilor fiind realizată cu o unanimitate de voturi, ceea ce pentru noi a fost extrem de benefic și pozitiv ca apreciere.

Apreciez că rezultatele concursului au fost pentru organiștii din Timișoara excelente. Am obținut un frumos loc I și medalia de aur pentru Denis Moldovan; locul doi și medalia de argint pentru Cristina Deiana Struța și locul III și medalia de bronz pentru Subonj – Szeidert Klaudia”, a relatat prof.dr. Felician Roșca.

Pentru a sărbători acest eveniment, în data de 23 iunie 2014 , de la ora 19, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara laureații vor susține un concert cu următoarele lucrări: Pieces heroique de Cesar Franck, la orgă Minodora Luca; Priére de Cesar Franck, la orgă Cristina Deiana Struța; Fantezia și fuga pe motivul BACH de Franz Liszt și Fantezia și fuga pe motivul BACH de Max Reger. Intrarea la concert va fi liberă.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor