Conceptul candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana, in dezbatere la UVT

De M. Hoster
Conceptul candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana, in dezbatere la UVT
© TION - Conceptul candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana, in dezbatere la UVT
Dacă ideea dezbaterii între candidaţii la funcţia de Preşedinte al României nu a avut succes, Universitatea de Vest Timişoara propune o nouă dezbatere care pare să fie interesantă. De această dată va fi în atenţia universitarilor timişoreni conceptul candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Evenimentul va avea loc la sediul UVT, miercuri la orele prânzului.


Universitatea de Vest din Timișoara organizează miercuri o prezentare realizată de Simona Neumann, director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, urmată de o dezbatere pe tema conceptului candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, concept grupat sub numele „Coridoarele culturale/Channels of Cultures”.

Alături de cea care va realiza prezentarea se vor afla rectorul UVT, Marilen Pirtea, cercetătorii, cadrele didactice și studenții Universității de Vest din Timișoara interesați de promovarea și implementarea politicilor culturale în Timișoara. În acest sens, dezbaterea conceptului candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană va fi inserată într-o discuție mai amplă despre Strategia culturală a municipiului Timișoara 2014-2024.

În procesul de elaborare a ambelor documente – Conceptul Candidaturii, respectiv Strategia culturală a municipiului Timișoara 2014-2024 – Universitatea de Vest din Timișoara a participat în mod activ prin implicarea specialiștilor din facultățile cu profil artistic, dar și prin realizarea unor studii sociologice realizate de specialiștii Facultății de Sociologie și Psihologie, cu scopul de a identifica profilul consumatorului de cultură din regiunea noastră sau impactul campaniei de susținere a candidaturii orașului Timișoara la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Universitatea de Vest din Timișoara este membru al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. Dezbaterea va avea loc miercuri, 12 noiembrie, cu începere de la ora 13.00, în Amfiteatrul A01 al UVT.

Articole pe aceeași temă:

Timisoara si-a lansat conceptul de candidatura pentru titlul de Capitala Culturala a Europei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !