Comunitatea Evreilor din Timisoara si-a innoit casa

De C.D.T.
1Comentariu
Comunitatea Evreilor
Comunitatea Evreilor
Orice casă evreiască are, în partea dreaptă a tocului de la ușă, o Mezuzah. Un asemenea obiect (o cutiuță lunguiață, bogat ornamentată, conținând textul unei rugăciuni) a fost plasată miercuri la intrarea în mica sală de rugăciune a Compexului Comunitar al Evreilor din Timișoara.

Proaspăt reamenajat, Compexul Comunitar al Evreilor din Timișoara a fost inaugurat miercuri după-amiază într-o atmosferă sărbătorească, iar publicul a putut vedea atât minuscula sinagogă Or Hadash (Lumina Nouă), cât și sala de festivități ce poartă numele regretatului dr. Ernst Neumann, Prim Rabin al orașului de pe Bega și Restaurantul Ritual. 

„Acest eveniment inaugural este extrem de important pentru noi, un adevărat vis împlinit”, a subliniat, emoționată, Luciana Friedman, președintele Comunității Evreiești din Timișoara, înainte de tăierea panglicii inaugurale și montarea Mezuzah, moment întâmpinat cu aplauze, cântec și urări de Mazel Tov. 

Au durat numai trei luni operațiunile de reamenajare a spațiului: fosta sală de rugăciune, transformată “sub vremi” în magazie, și-a redobândit strălucirea, sala Dr. Neumann e luminoasă și miroase a nou, restaurantul – la fel. Totul a fost posibil grație ajutorului acordat de organizația Joint pentru România, al cărei președinte, Israel Sabat, a fost prezent la această petrecere de casă nouă, pe strada Mărășești nr. 10, împreună cu vicepreședintele Paul Schwartz și secretarul Albert  Kupferberg. 

Cântece voioase, interpretate de corul comunității, au răsunat între cuvântările rostite de către Luciana Friedman, de primarul oraşului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, şi președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Veiner. 

C.D.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor