Comunitatea de afaceri italiana organizeaza o gala in scopuri caritabile. 21.000 de euro ajung la trei asociatii

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Comunitatea de afaceri italiana organizeaza o gala in scopuri caritabile. 21.000 de euro ajung la trei asociatii
© Tion: Comuntatea de afaceri italiana organizeaza o gala in scopuri caritabile. 21.000 de euro ajung la trei asociatii
Timișoara va găzdui joi Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni, un eveniment menit să adune fonduri pentru susținerea unor cauze caritabile. În acest an au fost alese pentru a beneficia de sprijin trei organizații, una din București, una din Anina şi una din Sârbova, Timiş.

Cel mai important eveniment organizat de cei de la Camera de Comerț Italiană pentru România, gala va atrage reprezentanți ai întreprinzătorilor italieni, dar şi germani sau francezi, alături de români, precum și reprezentanți ai mediului politic şi administrativ.

În urma acțiunii vor fi donați 21.000 de euro, iar beneficiare vor fi trei organizații caritabile. Prima, Fundația Parada din București, a devenit cunoscută după ce reprezentantul acesteia, costumat în clovn, a reușit atragerea copiilor din canalele capitalei, transformându-i și pe aceștia în clovni, ei susținând spectacole în mai multe ţări.

Cea de a doua organizație este una cărăşeană, Asociaţia Il Giocattolo din Anina. Aceasta a devenit cunoscută prin renovarea unei școli din cartierul defavorizat Brădeţ, folosind munca oferită de comunitatea locală.

Ultima selectată să beneficieze de ajutor este Asociaţia Curtea Culorilor din Sârbova, Timiş, o organizație care oferă sprijin tinerilor ieșiți din orfelinate la 18 ani, ajutându-i să învețe o meserie, să se poată angaja, dar şi să aibă unde dormi atunci când sunt daţi afară din instituţiile de ocrotire la majorat, am aflat de la Vincenzo Moderno, vicepreşedintele Camerei italiene.

„Aceste organizații nu au fost alese la întâmplare, în cadrul acestora sunt implicaţi itaieni. Banii vor fi oferiţi chiar în cadrul galei, organizațiile vor primi cercurile pentru a nu fi discuţii. Nu vor fi niciun fel de licitaţii, sumele sunt deja colectate în scop caritabil. Tot în cadrul evenimentului vor fi premiate trei restaurante , două din Timiş şi unul din Arad, cu certificatul Ospitalitate Italiană, ca o recunoaștere oficială din partea CCIpR pentru respectarea tuturor criteriilor bucătăriei italiene. Oaspeţii vor degusta din specialităţile gastronomice pregătite de Chef Luigi Pomata, prezent în ghidul Michelin”, a spus Vincenzo Moderno.

Evenimentul are loc joi seara, la Timișoara, fiind primul de acest gen dintr-o serie care se speră că va fi cât mai lungă. Evenimentul este organizat în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor