Componentii echipei ACS Poli Timisoara s-au trezit cu incuietorile schimbate la vestiarele stadionului Dan Paltinisanu

De Adrian Panduru
3Comentarii
Componentii echipei ACS Poli Timisoara s-au trezit cu incuietorile schimbate la vestiarele stadionului Dan Paltinisanu
© Foto: Tion
Jucătorii, antrenorii și staff-ul clubului de fotbal ACS Poli Timișoara s-au trezit cu încuietorile schimbate la intrarea în vestiare atunci când s-au întors din cantonament, acum câteva zile. Confom președintelui clubului ACS Poli Timișoara, Radu Birlică, reprezentanții Consiliului Județean Timiș (de care aparține stadionul) le-au spus că stau acolo ilegal.

Reprezentanții clubului ACS Poli Timișoara spun că nu li s-a prezentat un motiv clar pentru care trebuie să părăsească vestiarele clubului.

„În perioada de cantonament a venit domnul director al stadionului și a schimbat butucii la absolut toate ușile, fără niciun martor din partea clubului și ne-am trezit în ipostaza că nu putem să mai intrăm la vestiare. Am vorbit cu domnul Dobra (președintele Consiliului Județean Timiș). În cazul în care echipa este mutată din vestiare eu personal îmi dau demisia, presupun că și colaboratorii mei.

Înseamnă că ei ca membri ai ONG-ului doresc distrugerea clubului. (…) Clubul Poli de 50 de ani stă în acest stadion, clubul Poli pune la dispoziția echipelor infrastructura gratuit, calculatoare, mobilier, spălătorie, tot ce ține de domeniul medical. Noi dorim să fim lăsați în pace. Ni s-a reproșat că stăm ilegal la vestiare”, a spus președintele ACS Poli Timișoara, Radu Birlică.

Radu Birlică spune că s-a întâlnit în dimineața zilei de marți cu președintele CJ Timiș Călin Dobra și că a avut discuții constructive cu acesta pentru a pune capăt acestei probleme, dar nu același lucru s-a întâmplat cu directorul Direcției de Prestării Servicii a CJ Timiș.

„Azi-dimineață am purtat o discuție cu președintele consiliului județean Călin Dobra și căutăm împreună calea de a merge mai departe, de a rămâne în aceste vestiare, mai ales că toată infrastructura este a clubului ACS Poli. Dorim să beneficieze și ASU, și Ripensia, și echipa de rugby, oricine joacă aici de aceste vestiare. Am fost de acord de a pune la dispoziția dânșilor ceea ce înseamnă infrastructură, singura dorință este de a rămâne să ocupăm aceste vestiare, nu abuziv, nu ilegal. Nu mă îndoiesc că domnul Dobra, fiind și om de fotbal, la fel și domnul primar, că nu ne ajută.

În schimb mă îndoiesc de profesionalismul domnului Doroș (directorul Direcției Prestări Servicii din CJ Timiș), nu văd de ce nu am găsit cale legală, fără a pune o presiune absurdă, să ne vedem de treaba noastră în continuare, noi nu avem un stadion al nostru și Poli a fost de 50 de ani aici. E normal să ne sprijinim, să fim toți spre binele sportului. (…)

Eu cred într-o rezolvare amiabilă a situației. Doresc să sprijinim și celelalte echipe de pe Dan Păltinișanu. Se încearcă destabilizarea acestui club. Toate celelalte echipe își doresc juniorii și jucătorii lui Poli. Noi avem un centru performant de copii și juniori și probabil că se dorește lichidarea acestui club pentru a pune mâna pe jucători. Noi vrem săne vedem de drumul nostru, să încercăm să creăm o echipă”, a spus Radu Birlică.

Reprezentantul clubului spune că a achitat întotdeauna chiria către Consiliul Județean Timiș în ceea ce privește meciurile, dar se pare că nu există o înțelegere scrisă pentru folosirea vestiarului, acesta este folosit permanent (cu excepția zilelor când alte echipe aveau meci pe stadionul Dan Păltinișanu) de către clubul ACS Poli Timișoara, lângă această clădire fiind terenul de antrenament și centrul de copii și juniori. Conform reprezentanților ACS Poli Timișoara, banii pentru fiecare meci, pentru folosirea stadionului, sunt plătiți la zi către Consiliul Județean Timiș.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor