Compania de Drumuri evita un raspuns transant in problema amenzilor pentru roviniete

De M. Hoster
Reactualizat la:
Compania de Drumuri evita un raspuns transant in problema amenzilor pentru roviniete
© TION: Compania de Drumuri evita un raspuns transant in problema amenzilor pentru roviniete
Într-o primă luare de poziţie oficială legată de decizia instanţei referitoare la nulitatea amenzilor pentru neplata rovinietei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale evită un răspuns clar la situaţia amenzilor emise, dar anunţă că aceia care au plătit deja amenzile în urma unor procese nu îşi vor recupera banii.

În urma deciziei instanţei la contestaţia introdusă de Avocatului Poporului în cazul amenzilor trimise de CNADNR, după ce şoferii au fost descoperiţi cu rovinieta neplătită, cei de la Drumuri evită un răspuns clar: cine are primită amendă acasă şi trebuia plătită va mai plăti sau nu amenda? Conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, amenda trimisă este nulă. Reprezentanții CNADNR susțin contrariul.

Cert este că reprezentanții companiei au decis să se războiască cu cei care s-au judecat cu CNADNR pe tema amenzii, au pierdut şi au plătit deja. Într-un anunţ oficial, cei de la Drumuri spun că cei în cauză să-şi ia gândul de la bani primiţi înapoi.

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. consideră că opiniile apărute în presă potrivit cărora cei care au plătit amenzile își pot recupera banii nu corespund adevărului și sunt contrare prevederilor legale. În consecință, acest recurs în interesul legii nu produce niciun efect juridic asupra proceselor finalizate în care au fost epuizate toate căile de atac (fond și recurs) ce au avut ca obiect contestarea proceselor verbale de constatare și sancționare a contravenției. Acest recurs în interesul legii nu produce efecte asupra hotărârilor judecătorești examinate și nici cu privire la situația părților din acele procese. Recursul în interesul legii nu este LEGE, ci are doar menirea să orienteze în aceeași direcție practica instanțelor judecătorești. Prin urmare, aplicarea unitară a legii pentru trecut se subordonează puterii lucrului judecat, în interesul conservării stabilității raporturilor juridice”, au anunţat cei de la Drumuri.

„Decizia ICCJ va fi motivată și se va publica în Monitorul Oficial, moment de la care devine obligatorie pentru instanțele judecătorești. Cu toate acestea, ea poate fi invocată și în cadrul proceselor ce se află pe rol în prezent”, au mai anunţat cei de la CNADNR.

Nimic nu se spune, însă, despre amenzile trimise şi pe care oamenii ar fi trebuit să le plătească.

Totuşi, cei de la companie admit că trebuie să respecte decizia judecătorească, urmând să ia măsurile solicitate pentru a-i putea „arde” la buzunar în continuare pe cei care nu îşi plătesc taxa de drum: „În concluzie, CNADNR SA va ține cont de argumentele pe care se întemeiază acest recurs în interesul legii și va proceda în consecință, astfel încât toți cei care nu vor respecta legea și nu vor achita tariful de trecere și cel de utilizare pe rețeaua de drumuri naționale din România să poată fi amendați în mod legal”.

Deci cei care au fost amendaţi până acum au fost amendaţi ilegal?

Alte articole pe aceeași temă:

Amenzile trimise la domiciliu de Compania de Drumuri pentru neplata rovinietei sunt nule

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor