Comitet pentru situatii de urgenta in Timis. Ger si forte gata de interventie. Evitati deplasarile lungi!

De Adrian Panduru
2Comentarii
Comitet pentru situatii de urgenta in Timis. Ger si forte gata de interventie. Evitati deplasarile lungi!
© Foto: Tion
În Timiș, vremea va fi deosebit de rece în următoarea perioadă. Frigul și-a făcut deja simțită prezența în județ, dar, până în 1 martie, temperaturile în cel mai vestic județ al țării vor coborî până la minus zece grade Celsius. Comitetul pentru Situații de Urgență condus de prefectul de Timiș Eva Andreaș a dispus, printre altele, pregătirea forţelor pentru participarea la acţiunile de intervenţie, astfel încât să fie limitate și înlăturate efectele eventualelor fenomene periculoase.

Conform avertizării meteorologice Cod Galben, pentru perioada 25 februarie, ora 3 – 1 martie, ora 10, în județul Timiș vremea va fi deosebit de rece, local geroasă noaptea, când temperaturile minime vor coborî sub -10 grade C. Vântul va prezenta intensificări temporare, amplificând senzația de rece. În sudul Banatului, ninsorile vor fi moderate, însemnate cantitativ local și se va depune strat de zăpadă consistent (izolat, peste 20 de cm).

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul de Timiș Eva Andreaș, s-a întrunit la Instituția Prefectului. Reprezentanții acestuia au dispus, printre altele, luarea următoarelor măsuri: instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor, în caz de iminenţă a producerii unor situaţii de urgenţă, pregătirea forţelor şi mijloacelor proprii pentru a participa la acţiunile de intervenţie, astfel încât să fie limitate şi înlăturate efectele eventualelor fenomene periculoase; patrularea, identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate.

De asemenea, s-a dispus ca Direcţia de Sănătate Publică Timiș să reactualizeze situaţia gravidelor, persoanelor dializate, a celor dependente de oxigen şi a celor cu stimulator cardiac, în vederea monitorizării lor. În caz de avarie la liniile de medie şi joasă tensiune, ENEL va interveni prioritar pentru alimentarea cu energie electrică a spitalelor, şcolilor, instituţiilor şi consumatorilor comasaţi.

Vor fi verificate, prin intermediul Poliției Timiș, stocurile de materiale antiderapante și stadiul de realizare a acestora de către administratorii drumurilor.

Au fost emise și recomandări pentru cetățeni. Acestora li se recomandă să evite deplasările pe distante lungi și expunerea la frig. E indicat să consume ceaiuri calde și să folosească îmbrăcăminte adecvată, iar extremităţile să fie protejate prin purtarea de mănuşi și căciuli. Cetățenilor li se mai recomandă să evite trecerea, în mod brusc, din încăperile încălzite, la temperaturile foarte scăzute din mediu și purtarea de încălţăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a se evita accidentările.

Orice situaţie de urgenţă trebuie anunţată la 112.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor