Clubul National Taranist, lansat la Timisoara. Principalul scop – reunificarea PNTCD

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
6Comentarii
Clubul National Taranist, lansat la Timisoara. Principalul scop – reunificarea PNTCD
© TION: Clubul National Taranist, lansat la Timisoara. Principalul scop – reunificarea PNTCD
La Timişoara s-a lansat Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD, filiala Timiş. Aproximativ o sută de ţărănişti, ori simpatizanţi ai PNŢCD, au venit la această întâlnire organizată în urbea de pe Bega.

Deşi ţărăniştii au invitat un număr de 70 de persoane, au venit mai multe, sâmbătă, 31 ianuarie, la reuniunea de constituire a filialei acestei asociaţii. La intrare membrii au primit adeziuni pentru a se încrie în asociaţie.

„Întâlnirea de astăzi de la Timişoara are menirea de a relansa ideea creştinismului naţional-liberal. Această asociaţie s-a constituit în cursul anului trecut – ideea de pornire a fost la Râmnicu Sărat, în noiembrie 2013, după ce s-a vizitat închisoarea de acolo, unde au suferit mulţi, Coposu, Mihalache, am avut atunci o reuniune şi s-a lansat această idee. Activitatea asociaţiei este canalizată spre acest obiectiv de viitor – unitatea PNŢCD. Asociaţia este gândită ca un club de discuţii, pe promovarea unor principii morale. Această asociaţie este deschisă tuturor membrilor din orice facţiune din PNŢCD, care sunt partizanii unui dialog deschis, ne adresăm şi societăţii civile. Vor avea loc dezbateri inclusiv pe probleme doctrinare”, a spus Gheorghe Ciuhandu, fost preşedinte al PNŢCD Timiş.

Preşedintele împuternicit la nivel local este Marius Cârceie – membru PNŢCD, fost consilier judeţean din partea ţărăniştilor.

„Ideea acestei asociaţii este să-i adune pe toţi laolaltă indiferent de facţiunile din care fac parte, având în vedere situaţia actuală a partidului, indiferent de ce părere au, să se regăsească într-un loc. În viitor asociaţia va avea şi un sediu. În principal o să milităm pentru reunificarea PNŢCD, vom vedea pe parcurs ce o să se întâmple”, spune Marius Cârceie, vicepreşedintele asociaţiei la nivel naţional.

Este vorba de o asociaţie ce se vrea unică la nivel naţional. În urmă cu două săptămâni a fost organizată o astfel de reuniune la Arad.

„Primul lucru e să ne organizăm, principalul scop este reunificarea PNŢCD, după care fiecare organizaţie la nivel local va avea şi nişte atitudini civice. Este un prim pas”, spune Cârceie.

Pe lângă iniţiatorii timişoreni ai clubului, la reuniune au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii centrale, reprezentanţi din Bucureşti, Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Dolj.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor