CJ Timis va aloca bani pentru dotarea cu echipamente a spitalelor din judet

De Adrian Panduru
1Comentariu
CJ Timis va aloca bani pentru dotarea cu echipamente a spitalelor din judet
© Tion: CJ Timis aloca bani pentru dotarea cu echipamente a spitalelor din judet
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor finanța achiziția de echipamente medicale pentru spitale din Timiș, prin schema de minimis. În viitoarea ședință din 30 august, pe masa consilierilor județeni se va afla un proiect de hotărâre privind aprobarea „Schemei de minimis pentru finanţarea spitalelor din subordinea autorităţilor publice locale din judeţul Timiş”.

Prin această schemă de minimis se pot finanța spitalele publice locale cu sume destinate dotării cu echipamente medicale.

Valoarea maximă totală a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul prezentei scheme, pe întreaga durată de aplicare a acesteia (anii 2019, 2020), este 3 milioane lei, respectiv 643.845,90 euro, pentru șapte spitale din cel mai vestic județ al țării.

„Ajutorul de minimis se acordă sub formă de finanţare în temeiul unei cereri de finanțare și doar pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor publice locale aflate în subordinea autorităților administrației publice locale de pe raza administrativă a judeţului Timiş”, scrie în anexa proiectului de hotărâre.

Spitalul Municipal Lugoj este una dintre cele şapte unităţi spitaliceşti care poate beneficia de finanțare pentru dotarea cu noi echipamente.

„Spitalul Municipal «Dr.Teodor Andrei» din Lugoj, unitate a cărei management sanitar a fost preluat de către Consiliul Local al Municipiului Lugoj, este un spital de peste o sută de ani, funcţionând din punct de vedere constructiv în sistem pavilionar. În cadrul Planului de Management pentru îndeplinirea indicatorilor din cadrul activității de asigurare a asistenței medicale spitaliceşti se are în vedere: îmbunătăţirea indicatorilor realizaţi în anii precedenti, activităţi în domeniul investiţiilor prin reabilitare și reamenajare secţiilor şi achiziționarea de utilaje și aparate noi”, a scris pe Facebook consilierul județean Nicu Bădina.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor