CJ Timis preia peste jumatate din actiunile Aeroportului Timisoara. Primaria primeste mai putin

De Valentin Rusu si A. Strugariu
Reactualizat la:
3Comentarii
CJ Timis preia peste jumatate din actiunile Aeroportului Timisoara. Primaria primeste mai putin
Consilierii judeţeni din Timiş au fost de acord, marţi, în plenul Consiliului Judeţean, cu cesionarea unor acţiuni ale Aeroportului Internaţional Timişoara către administraţia judeţeană. Dorinţa primarului Timişoarei, de a primi 40% din acţiuni, nu este respectată de aleşii judeţeni.

Este vorba de 80 la sută din acţiunile aeroportului, 20 la sută fiind ale Fondului Proprietatea. Va intra în posesia CJ Timiş tot ce înseamnă patrimoniu, în proporţie de 80 la sută, minus pista, care, conform unei legi speciale, va rămâne la Ministerul Transporturilor.

O parte din acţiuni vor merge şi către Primăria Timişoara, dar nu jumătate, ci mai puţin, majoritatea o va avea Consiliul Judeţean Timiş – cel puţin 51 la sută din acţiuni.

„Am promis că Primăria Timişoara va fi partenerul nostru. Nu am spus că va fi egal, 40-40. Aeroportul va fi preluat în totalitate, mai puţin pista şi tot ce aparţine de pistă. Acolo apar clădiri pentru dirijarea traficului, semnalizări. În rest se trece absolut tot, inclusiv suprafaţa de teren. După ce votăm, acum se va transmite ca să poată fi pusă în lege trecerea aeroportului. Tot ce este patrimoniu va trece către noi”, spune preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. În următoarele săptămâni, ori chiar mai repede, se va da şi hotărârea de Guvern prin care se va face acest transfer.

UPDATE: Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că nu a mai discutat despre subiectul aeroportului cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, deşi a fost mandatat de consilierii locali, printr-o hotărâre adoptată în toamna anului trecut, să negocieze cota parte din acţiuni care va fi preluată de administraţia locală. Edilul-şef spune că inclusiv în consiliul local s-a discutat ca jumătate din acţiunile care vor reveni CJT să fie cedate Consiliului Local Timişoara.

„Nu am avut niciun fel de discuții pe acest subiect cu președintele consiliului județean. Comunic cu Titu Bojin, ultima dată am vorbit la stadion, la meci, am stat alături, am discutat, dar acest subiect nu l-am abordat… La vremea când s-a pus problema dacă vrem să preluăm aeroportul, atunci am convenit ca aeroportul să fie preluat mai întâi la CJ, ca 80% din acțiuni să preluate acolo şi (…) într-o etapă ulterioară, cele 80% din acțiuni să le împărțim în două, între consiliul judeţean și consiliul local. Când am supus la vot ideea în consiliul local, toți consilierii, indiferent de grupul politic de care aparțin, au agreat această idee. O altă discuție eu nu am purtat pe acest subiect…”, a declarat Robu.

Primarul recunoaşte însă că, în hotărârea adoptată de consiliul local, nu se prevede expres ca administraţia locală să primească jumătate din acţiuni, ci se face referire la negocierea unei cote părţi pe care el nu a mai negociat-o.

„Da, dar există înregistrarea în care eu am explicat că am purtat discuții ca jumătate din acțiuni să revină Consiliului Local. Cred că Primăria Municipiului Timişoara nu poate accepta rolul de figurant în niciun context. Noi nu dorim să fim pe undeva pe acolo…”, a adăugat Robu.

Edilul-şef îşi menţine punctul de vedere: dacă primăria nu va primi 40%, ar fi mai bine să nu se regăsească în acţionariatul Aeroportului Timişoara. Robu susţine că n-a putut începe negocierea… pe vorbe, având în vedere că acţiunile nu au fost încă transferate către CJT.

„În cazul în care consiliul judeţean se simte în stare să asigure un bun management al aeroportului din Timișoara, s-o facă. Nu-i nicio problemă, să asigure și bani pentru modernizarea lui, noi nu vrem să ne agățăm pe acolo doar de formă. Eu personal nu accept mai puțin de jumătate din acțiuni. Nu sunt interesat decât în condiții de paritate. Consiliul local va vota, el este suveran. Nu voi iniția un nou proiect pe această temă în alți termeni decât cei conveniți deja. Am cerut mandat să negociez cu CJ preluarea a jumătate din acțiuni. Atunci era pe o ipoteză (…) Nu am negociat încă. Nu am văzut încă documentul oficial prin care consiliul judeţean să fi intrat în posesia acțiunilor. Nu pot să încep negocierea pe vorbe…”, a concluzionat primarul Timişoarei.

Articole pe aceeaşi temă:

Bataie pe actiunile Aeroportului Timisoara: Robu vrea jumatate, Bojin ii transmite sa-si ia gandul!

CJ Timis primeste aeroportul de la Ministerul Transporturilor, dar fara pista

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor