Cinci noi unitati de invatamant, dotate cu instalatii sanitare si apa cu ajutorul Rotary Cetate Timisoara

De M. Hoster
Cinci noi unitati de invatamant, dotate cu instalatii sanitare si apa cu ajutorul Rotary Cetate Timisoara
© TION - Cinci noi unitati de invatamant, dotate cu instalatii sanitare si apa cu ajutorul Rotary Cetate Timisoara
Pornit ca un mod de a ajuta comunităţile locale prin dotarea cu utilităţi sanitare, proiectul „Zece şcoli de nota 10”, pus în practică de Clubul Rotary Timişoara Cetate, a continuat şi în acest an, chiar dacă sub altă formă. Cinci noi instituţii de învăţământ, din trei localităţi, Macedonia, Cebza şi Luncanii Noi, au fost, de asemenea, dotate cu apă curentă şi toalete.


Proiectul a avut continuitate şi pe perioada mandatului actualului preşedinte Ilie Truţ, sub sloganul “Apă pentru copii”. Astfel, anul rotarian 2013-2014 a însemnat amenajarea unor noi grupuri sanitare moderne şi realizarea unor sisteme de alimentare cu apă pentru aproape 150 de copii timişeni care frecventează şcoli şi grădiniţe din judeţ.

Prima şcoală identificată ca având probleme a fost cea din Cebza, şcoală unde învaţă 17 elevi în clasele I-IV şi 30 de copii la grădiniţă. A doua şcoală a fost cea din Macedonia. Aici sunt 30 de copii la grădiniţă şi 20 de elevi în ciclul primar. Şi grădiniţa din localitatea Luncani, comuna Tomeşti, a beneficiat de sprijin din partea organizaţiei în cursul anului rotarian 2013-2014. Clubul Rotary Timişoara Cetate a donat o fosă septică în vederea rezolvării problemelor de alimentare cu apă şi canalizare.

În final, au fost modernizate grupurile sanitare pentru cinci unităţi de învăţământ: Grădiniţa Cebza, Şcoala cu clasele I-IV Cebza, Grădiniţa Macedonia, Şcoala cu clasele I-IV Macedonia şi Grădiniţa Luncani.

„Anul acesta a fost o muncă de echipă. Rotary Cetate Timişoara a derulat în jur de 20 de proiecte prin care a asigurat finanţarea unor activităţi în comunitate. Zece şcoli de nota 10 a fost doar unul dintre acestea. Există în continuare proiecte care au continuitate de peste 5-7 ani, proiecte de tradiţie pe care le susţinem an de an: Căminul de bătrâni de la Comloş, Fundaţia Speranţa, Telemaratonul Speranţei”, a declarat Ilie Truţ, preşedintele Rotary Cetate Timişoara.

Alături de membrii clubului s-au aflat şi cei de la Rotaract Cetate.

„În primul rând a fost vorba de o investiţie de suflet. Ne-am gândit că e foarte important să facem un gest pentru aceşti copii care învaţă în condiţii mult sub nivelul celor din oraş. Ei nu au nici o vină şi, din păcate, nu stă în puterea lor să schimbe lucrurile. Dar un club de servicii şi câţiva oameni inimoşi pot să facă asta!”, a declarat Dan Iliescu, preşedinte Rotaract Cetate Timişoara .

Valoarea totală a investiţiei a depăşit 50.000 de lei. Împreună cu proiectele importante de anul trecut au fost dotate cu utilităţile sanitare necesare 15 unităţi de învăţământ.

„Acest proiect va continua, mai sunt multe locuri unde e nevoie de asemenea amenajări de bază. Sunt multe locuri de care nu ştim, dar pe care le-am descoperit singuri”, a mai spus Ilie Truţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor