Cinci luni pentru pavarea unei strazi din centrul Timisoarei. Robu: E o lucrare foarte migaloasa

De B.A.M
19Comentarii
Cinci luni pentru pavarea unei strazi din centrul Timisoarei. Robu: E o lucrare foarte migaloasa
© TION: Cinci luni pentru pavarea unei strazi din centrul Timisoarei. Robu: E o lucrare foarte migaloasa
Pavarea cu piatră cioplită a străzilor din centrul istoric al Timişoarei se dovedeşte a fi o lucrare mai anevoioasă decât părea la început. De exemplu, pavarea pe strada Mercy a fost începută în luna noiembrie a anului trecut, iar ultimele estimări ale primarului Nicolae Robu arată că aceasta se va finaliza în luna martie. Cu toate că mai sunt doar câteva luni până când acest proiect pe fonduri europene trebuie finalizat, primarul Timişoarei susţine că nu se va face rabat de la calitate.


Pe jos şi neînsoţit, Robu a venit în inspecţie, joi după-amiaza, în centrul istoric al Timişoarei. La final, el a concluzionat că lucrările pe strada Florimund Mercy avansează greu, dar acest lucru se întâmplă din cauză că pavarea acestei străzi seamănă cu un puzzle uriaş, ce trebuie făcut extrem de migălos.

„Am venit să văd ce s-a mai făcut. Este o lucrare foarte, foarte migăloasă, exigenţa noastră este ridicată pentru că vrem să iasă bine, dar trebuie să ţinem seamă că lucrăm cu piatră cioplită. Piatra cioplită este inevitabil neregulată ca formă şi atunci trebuie foarte multe încercări până când se găsesc pietrele cele mai potrivite ca să constituie un aliniament. Eu cred că lucrarea este de calitate până acum. Sigur că mai sunt lucruri pe care le-am semnalat, unde mai trebuie intervenit, mai trebuie scoasă câte o piatră, chiar mai multe, trebuie refăcut. Acum se lucrează şi cu piatră mare, aici, în zona centrală (a străzii – n.r.) şi, spre surprinderea mea, merge foarte greu. (…) Pentru că şi acestea sunt neregulate ca grosime şi pentru ca să iasă suprafaţa plană, trebuie să facă nenumărate încercări. Am asistat puţin să văd cum merge lucrarea şi am fost surprins să văd cât este de anevoioasă şi pe această zonă centrală”, a afirmat Robu.

El a estimat că pavarea acestei străzi va dura cel puţin până în martie şi că după ce se va finaliza pavarea Pieţei Libertăţii, muncitorii se vor muta pe străzile Lucian Blaga şi Vasile Alecsandri.

Cum proiectul de reabilitare a centrului istoric este finanţat din fonduri europene şi are ca termen limită vara acestui an, există temerea că orice depăşire a termenelor asumate va însemna şi pierderea banilor europeni. Robu susţine, însă, că muncitorii nu vor face rabat de la calitate pentru a grăbi ritmul de lucru, iar oficialii firmei i-au promis că efectivele vor fi suplimentate atunci când vremea o va permite.

„Nu trebuie să facem rabat la calitate, pentru că ceea ce facem, facem pentru o perioadă foarte lungă de timp şi aici e noua imagine a centrului istoric al Timişoarei. Eu cred că ne vom încadra şi în timp, firma Romprest ne-a promis că va suplimenta numărul de muncitori. Însă e greu să facă asta acum, într-o perioadă cu vreme incertă, pentru că acest lucru comportă şi costuri. Să aduci oameni aici, să îi plăteşti şi ei să nu poată lucra… înseamnă costuri nejustificate”, a mai spus Robu.

Vă reamintim că proiectul pe fonduri europene prevede reabilitarea a patru pieţe şi zece străzi din zona Cetate, care vor deveni pietonale. Este vorba de Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa General Traian Doda (fostă Ţarcului) şi străzile Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Grisellini, Strada Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu şi Enrico Carusso.

Alte articole pe aceeași temă:

Pe strada Mercy a inceput pavarea cu piatra, dar se fac inca teste. Se va lucra si pe inghet!19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor