CFR scoate din nou la inchiriat Stadionul CFR din Timisoara, dar si alte spatii comerciale

De M. Hoster
CFR scoate din nou la inchiriat Stadionul CFR din Timisoara, dar si alte spatii comerciale
© TION - CFR scoate din nou la inchiriat Stadionul CFR din Timisoara, dar si alte spatii comerciale
Spaţii publicitare, chioşcuri de presă, parcări, terenuri, depozite, chiar şi o toaletă publică, inclusiv Stadionul CFR, cu toate anexele aferente, toate sunt scoase la închiriat de CFR Regionala Timişoara.

Miercuri, 28 ianuarie, cine este interesat de o investiţie în unul dintre spaţiile scoase la închiriat poate participa la licitaţia organizată în cadrul unui proiect demarat de companie încă de anul trecut, dar desfăşurat cu succes limitat până acum.

”Perla” licitaţiei rămâne în continuare Stadionul CFR, situat pe strada Nera, vizavi de Gara de Nord. Sunt 10.500 de metri pătraţi de teren care include Stadionul CFR, terenul de fotbal şi pista de atletism, preţul de plecare fiind 1,02 lei pe metrul pătrat plus TVA, dar şi toate clădirile anexe existente, la acelaşi preţ: vestiar gazde, vestiar arbitru, magazii, vestiar oaspeți, cabinet medical, atelier cizmărie, centrală termică, tribune (A+B), WC public – 2 bucăţi, cabina intrare – 4 bucăţi, cabina clădire îngrijitor.

Nu este prima dată când această arenă este scoasă la închiriat de Regională. Pe acest teren există o dispută cu municipalitatea, aceasta susţinând că acest teren este proprietatea Primăriei Timișoara. Pe terenurile din spate, cele de antrenament, exista intenţia ridicării unui nou stadion pentru echipa de rugby RCM Saracens Timişoara.

Lista spaţiilor timişorene scoase la închiriat include şi alte puncte. Astfel, la Gara Timişoara Est este scos la închiriat un chioşc de patru metri pătraţi pentru vânzarea de presă, produse de tutungerie şi produse alimentare şi nealimentare. Chiria de pornire este de 148 de lei pe metrul pătrat, având în vedere acest preţ, dar şi faptul că vadul comercial existent acolo nu este nici pe departe unul excelent e greu de crezut că chioşcul îşi va găsi un nou proprietar prea curând.

La Gara de Nord există două oferte care, la prima vedere, par interesante, dar deocamdată, la licitaţiile precedente, nu şi-au găsit solicitant. Este vorba despre două parcări auto, una de 360 de metri pătraţi, cea de a doua de 224 de metri pătraţi, oferite la 4,96 de lei pe metru pătrat, cel de-al doilea la 3,15 lei pe metru pătrat. Tot la Gara de Nord este disponibil pentru închiriere un chioşc de presă de 10 metri pătraţi, pentru vânzarea de presă şi produse alimentare şi nealimentare, la 186, 21 de lei metrul pătrat. Pe clădirea administrativă şi pe gară sunt oferite spaţii publicitare de câteva zeci de metri pătraţi, la preţuri de 30, 24 şi 32, 76 lei pe metrul pătrat.

Cine vrea să facă bani din …. nevoile oamenilor poate să se privatizeze şi în acest domeniu. Până şi o toaletă publică de aproape 8 metri este scos la închiriat de CFR, la Gara de Nord, cu doar 14,63 de lei pe metrul pătrat. De asemenea, pe strada Văcărescu sunt scoase la închiriat şase garaje de câte 15,12 metri pătraţi.

La Timişoara mai sunt oferite spre închiriere şi două depozite, unul pentru utilaje şi materiale, unul pentru depozitarea şi realizarea de transport de fier vechi, de 620, respectiv 826 de metri pătraţi, la câte 3 lei pe metru pătrat.

Sucursalele regionale de cale ferată din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa vor organiza miercuri, 28 ianuarie 2015, de la ora 9, licitaţii publice cu strigare pentru închirierea a peste 1.100 de spaţii şi terenuri în suprafaţă totală de 383.680,53 mp, unde agenţii economici pot demara sau dezvolta activităţi comerciale. Spaţiile comerciale scoase de CFR pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 50.577 mp, iar terenurile – 333.103,53 mp – şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici care intenţionează să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.

„Sperăm ca în acest an piaţa imobiliară să intre pe un trend ascendent, iar dezvoltatorii economici să se alăture proiectului nostru de a îmbunătăţii activitatea comercială din gări, astfel încât să reuşim împreună să îmbinăm perfect calitatea produselor cu serviciile oferite călătorilor”, a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA.

Articole pe aceeași temă:

CFR invata sa faca bani. Compania scoate la licitatie mai multe spatii comerciale la Gara de Nord Timisoara

Stadionul CFR, pista de atletism si terenul aferent, scoase la inchiriat de compania care le are in proprietate0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor