CFR invata sa faca bani. Compania scoate la licitatie mai multe spatii comerciale la Gara de Nord Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
9Comentarii
CFR invata sa faca bani. Compania scoate la licitatie mai multe spatii comerciale la Gara de Nord Timisoara
© TION - CFR invata sa faca bani. Compania scoate la licitatie mai multe spatii comerciale la Gara de Nord Timisoara
Proaspăt începută, renovarea cât de cât a Gării de Nord Timişoara ar putea beneficia de fonduri suplimentare. Aceasta în urma închirierii mai multor spaţii comerciale aflate în incinta gării. Cei de la CFR au lansat un important program de închiriere a acestor facilităţi, pentru a folosi la maxim spaţiile existente, dar au anunțat acest lucru după expirarea perioadei de înscriere la cea de-a doua etapă a licitației.


Joi, 28 august 2014, se desfăşoară a doua etapă a sesiunii de închiriere spaţii şi terenuri din proprietatea privată a companiei, program inclus în proiectul imobiliar demarat de CNCF CFR SA, în luna iulie a acestui an, în vederea dezvoltării activităţii comerciale. Începând din această lună, toate cele 8 sucursale regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa vor organiza lunar, în ziua de 28 a lunii, licitaţii publice cu strigare pentru închirierea spaţiilor şi a terenurilor rămase neînchiriate. Cei interesați trebuiau să achiziționeze un caiet de sarcini în valoare de 10o de lei + TVA,să achite o taxă de participare reprezentând 10 la sută din valoarea chiriei, dar nu mai puțin de 100 lei + TVA și să depună o garanție. Dar, documentația s-a putut depune până în data de 22 august, cu cinci zile înainte ca CFR să emită comunicatul de presă prin care anunță licitația.

Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 42.162 mp, iar terenurile – 354.319 mp şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici, atât celor care încă nu s-au alăturat acestui proiect, dar şi celor care deja au aderat, dar intenţionează să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.

Locaţiile comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală. Gările modernizate la standarde europene asigură agenţilor economici condiţiile optime pentru a-şi adapta ofertele de produse şi servicii la cerinţele celor aproximativ 60 de milioane de călători, care tranzitează anual staţiile de cale ferată.

De asemenea, dezvoltatorii şi reprezentanţii marilor branduri care doresc să intre şi pe piaţa de retailer locală şi au achiziţionat documentaţia necesară, sunt aşteptaţi să participe la cele 8 licitaţii deschise, joi 28 august 2014, începând cu ora 09.00, la sediile regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, pentru închirierea a peste 1.000 de locaţii (spaţii şi terenuri), în suprafaţă totală de 396.481 mp, din proprietatea privată a companiei.

La Timişoara, de la chioşcuri, la vitrine frigorifice şi parcări auto

Nici gara principală a Timişoarei, nu „scapă” de licitaţii. Pentru Gara de Nord sunt scoase la licitaţie şapte poziţii: un chioşc comercial de 3,50 metri pătraţi, două parcări auto, una de 360 de metri pătraţi, una de 224, un chioşc alimentar de 8 metri pătraţi, o vitrină frigorifică de doi metri pătraţi şi un al doilea chioşc de presă de 10 metri pătraţi. Un chioşc de presă este scos la vânzare și la Gara de Est, acesta fiind în suprafaţă de patru metri pătraţi. Pe clădirile de la Gara de Nord mai sunt oferite la închiriere cinci spaţii publicitare de mari dimensiuni. Pentru Gara de Sud sunt scoase la închiriat un depozit de utilaje şi materiale de 620 de metri pătraţi, respectiv un spaţiu destinat pentru depozitarea şi transportul de fier vechi.

Un alt spaţiu publicitar este disponibil la Timişoara la podul de pe Gheorghe Lazăr, în suprafaţă de 12 metri pătraţi.

Agenţii economici care doresc să se alăture acestui proiect imobiliar şi sunt interesaţi de condiţiile de participare la licitaţiile organizate de companie pentru închirierea spaţiilor/terenurilor, de suprafeţele disponibile şi de preţurile minime de pornire pot consulta lunar site-ul companiei www.cfr.ro, domeniul Anunţuri/închirieri-vânzări, sau pot accesa direct link-ul (http://www.cfr.ro/index.php/ct-menu-item-3/ct-menu-item-15/inchirieri-vanzari) sau se pot adresa personalului din cadrul sucursalei regionale de cale ferată pe raza cărora se află locaţiile respective.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor